Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Quarry Life Award, competiția internațională care promovează biodiversitatea în cariere

0

HeidelbergCement lansează a patra ediție Quarry Life Award, competiția internațională care promovează biodiversitatea în cariere

București, 16 mai 2017. Grupul HeidelbergCement lansează a patra ediție a competiției  internaționale cu caracter educațional și științific „Quarry Life Award”, cu un nou concept, care încurajează abordările inovatoare, care să crească biodiversitatea în cadrul carierelor și să sporească nivelul de conștientizare cu privire la ecologia exploatărilor miniere.

Print

HeidelbergCement invită cercetători, elevi, ONG-uri, comunități locale și publicul larg să depună proiecte pe tema biodiversității, în cele șase categorii de concurs. Începând cu ianuarie, până în septembrie 2018, HeidelbergCement va deschide porțile carierelor sale în 26 de țări participante.
În România, HeidelbergCement deschide porțile carierelor de calcar de la Bicaz Chei (jud. Neamț), Lespezi (jud. Dâmbovița), Băiţa Crăciuneşti (jud. Hunedoara), carierei de agregate Iglicioara (jud. Tulcea) și balastierei Slătioara (jud. Olt).

„Multe dintre carierele noastre servesc drept habitat pentru specii rare de plante și animale. În acest sens, protejarea și promovarea biodiversității în cariere este o misiune importantă pentru noi. Credem că proiectele de cercetare și ideile generate prin competiția Quarry Life Award contribuie la aceste eforturi. De aceea, implementăm a patra ediție Quarry Life Award consecutiv”, a declarat Dr. Bernd Scheifele, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului HeidelbergCement.

Pentru a asigura o concurență echitabilă pentru toți participanții, ediția 2018 a fost împărțită în două domenii, fiecare cuprinzând 3 categorii de proiect: Cercetare și Comunitate.

Domeniul Cercetare se va concentra pe proiecte științifice care cresc nivelul de cunoaștere a ecologiei exploatărilor miniere și conduc la creșterea biodiversității, conservarea peisajului natural sau îmbunătățirea managementului apelor. Acest domeniu se adresează comunității academice, oamenilor de știință, experților și ONG-urilor.

Domeniul Comunitate vizează creșterea gradului de implicare în domeniul biodiversității, prin proiecte care ajută la o conectare mai bună cu părțile interesate, o creștere a gradului de conștientizare și educare asupra biodiversității din cariere. Domeniul Comunitate este deschis tuturor celor interesați – elevi, studenți, grupe școlare, ONG-uri și comunități locale.

Perioada de depunere a proiectelor: 15 mai 2017- 20 noiembrie 2017.

Cel mai bun proiect la nivel internațional, premiu în valoare de 30,000 de euro

Până la 1 decembrie 2017, juriile Quarry Life Award desemnate pentru fiecare competiție națională vor selecta proiectele care vor participa la competiție. Participanții selectați vor fi invitați să-și implementeze ideea de proiect și activitatea de cercetare în perioada ianuarie – septembrie 2018. Toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel național și internațional. Termenul limită de depunere a raportului final este 20 septembrie 2018.
În toamna anului 2018, juriile din fiecare țară vor acorda patru premii naționale: două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Cercetare și două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Comunitate, care vor fi răsplătite cu 2.500 de euro și 5.000 de euro.
În același timp, toate proiectele depuse vor fi evaluate și de un juriu internațional și vor concura pentru premii internaționale. Cele mai bune proiecte selectate pentru fiecare  dintre cele 6 categorii vor primi un premiu de 10.000 euro fiecare, iar suma de 30.000 euro va fi acordată celui mai bun proiect în general.

Quarry Life Award – o oportunitate unică

Quarry Life Award este o competiție internațională în domeniul cercetării pentru promovare și educare cu privire la biodiversitatea din cariere, organizată de Grupul HeidelbergCement.
Competiția a devenit o platformă de dezvoltare și împărtășire a celor mai bune practici în rândul partenerilor implicați, fiind recunoscută și de Comisia Europeană: „Comisia Europeană salută

eforturile HeidelbergCement în domeniul recunoașterii valorii naturii și integrării capitalului natural și biodiversității în rândul factorilor de decizie. Salutăm deschiderea spre a împărtăși aceste cercetări și cele mai bune practici în domeniu”, a declarat Daniel Calleja Crespo, Director General pentru Mediu, Comisia Europeană.

Mai multe informații despre proiect: www.quarrylifeaward.ro https://www.facebook.com/quarrylifeaward/

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 500 de milioane de euro.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 63.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.