Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Publicul decide finanțarea SafeDrive în finala CHIVAS The Venture. O competiție pentru antreprenoriat cu impact social

0

The Venture, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de CHIVAS Regal, dă startul Votului Public pentru cei 27 de finaliști, pe www.theventure.com/ro , în perioada 9 mai – 13 iunie 2016. România este reprezentată în finala Chivas The Venture de SafeDrive, un business social care, prin intermediul unei aplicații mobile, își propune să diminueze numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan. Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Timp de 5 săptămâni, publicul este cel care decide prin vot proporția în care va fi distribuită finanțarea totală de 250 000$, oferită în această etapă a competiției, către fiecare dintre cei 27 de finaliști. La finalul fiecărei săptămâni, începând cu 9 mai și până pe 13 iunie, 50 000$ se împart între start-up-uri în funcție de numărul de voturi acumulat timp de 7 zile, pe www.theventure.com/ro. Susținătorii SafeDrive, start-up-ul românesc din finala Chivas The Venture, pot vota acordand un singur vot săptămânal. Fiecare vot înseamnă o șansă în plus pentru SafeDrive de a primi o parte cât mai mare din finanțarea oferită de Chivas The Venture.

SafeDrive este aplicația care încurajează șoferii să renunțe la folosirea telefonului mobil în timpul condusului, recompensându-i cu puncte. Punctele acumulate se transformă în vouchere, care pot fi folosite ulterior pentru a beneficia de reduceri la achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive în secțiunea Rewards a aplicației.

25% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de distragerea atenției șoferilor de către telefoanele mobile. SafeDrive propune o abordare pozitivă pentru reducerea riscului de accident, prin recompensarea șoferilor. Mai mult, aplicația vine în sprijinul inițiativelor de conștientizare a pericolului la care șoferii se supun nu doar pe ei înșiși, ci și pe ceilalți participanți la trafic (alți șoferi, bicicliști, pietoni) atunci când își folosesc telefonul mobil la volan.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography
Obiectivele SafeDrive

Prin finanțarea primită în cadrul Chivas The Venture, SafeDrive își propune dezvoltarea aplicației și extinderea impactului social către un număr cât mai mare de șoferi care să folosească SafeDrive în mod activ. Investiția sumei primite va merge către: dezvoltarea platformei și a aplicației, cu focus pe integrarea de sisteme noi, inteligență artificială și extragerea datelor; extinderea pe noi piețe, în special UK, Franța și Germania (piețe cu economii concentrate în jurul domeniului auto); servicii de customer care, care privesc atât utilizatorii actuali, cât și pe cei potențiali.

,,Suntem onorați să reprezentăm România în finala globală Chivas The Venture şi să punem țara noastră pe harta globală a antreprenoriatului cu impact social! Sperăm să acumulăm cât mai multe voturi în această etapă și să obținem finanțarea de care avem nevoie pentru a extinde impactul pozitiv SafeDrive asupra a câtor mai mulți oameni.”- Tudor Cobâlaş, Co-founder SafeDrive

Finala Globală

Tudor Cobâlaş, Co-Founder SafeDrive, este reprezentantul României în finala globală a competiţiei Chivas The Venture, unde concurează alături de alți 26 de antreprenori din țări de pe tot globul. Pentru Tudor urmează participarea la pitch-ul final de la New York, locul unde va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea și unde își va prezenta ideea în fața unor experți internaționali în domeniul afacerilor. În cadrul pitch-ului, juriul va decide care dintre cele 27 de start-up-uri finaliste va primi restul sumei de 750 000$ pusă în joc de Chivas The Venture.

Despre Chivas The Venture

Competiția The Venture este o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională. Din ce în ce mai mult, o nouă generație de tineri antreprenori privesc problemele sociale și de mediu ca pe oportunități. Ei reușesc să depășească granițele modelului tradițional de business, estompând linia dintre profit și scop social, generând o schimbare în bine în comunitate. Chivas The Venture este competiția care le acordă acestora șansa de a-și face cunoscută viziunea la nivel global și de a schimba lumea cu ajutorul afacerii lor.

Despre Chivas Regal

Chivas Regal este un brand global de whisky și principalul scotch whisky al producătorului Chivas Brothers, fiind prezent în peste 150 de țări din Europa, Asia și America. Gama Chivas se remarcă prin stil, consistență și exclusivitate și cuprinde băuturile Chivas Regal 12, 18 și 25 Year Old.

Despre Pernod Ricard

Pernod Ricard este co-liderul mondial al vinurilor şi băuturilor spirtoase, creat în 1975 de fuziunea dintre Ricard şi Pernod, Grupul deţine în prezent unul dintre cele mai prestigioase portofolii de branduri din domeniu precum Ballantine’s, ABSOLUT Vodka, Chivas Regal, Jameson, The Glenlivet, Martell, Havana Club, Beefeater, Mumm, Perrier-Jouët si Jacob’s Creek. Pernod Ricard are 18.000 de angajati, se dedică unei politici de dezvoltare sustenabilă şi încurajează consumul responsabil. Strategia Pernod Ricard se bazează pe 3 valori cheie care îi ghidează expansiunea: spiritul antreprenorial, încrederea reciprocă şi un simţ etic dezvoltat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.