Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Protestul global împotriva crizei climatice ajunge și în România

0

Climate Strike Romania și Fridays for Future Romania, împreună cu Greenpeace România, propun în perioada 20-27 Septembrie 2019 o Grevă pentru Pământ (Earth Strike Week). Protestul se desfășoară la nivel global și vrea să atragă atenția autorităților competente cu privire la nivelul de poluare și efectele nocive incontestabile ale acesteia. Acestei greve s-au alăturat World Wide Fund (WWF) și Amnesty International România.

În România, protestul se va desfășura în București. Greva pentru Pământ aduce în prim-plan nevoia de a recunoaște urgența climatică în România, astfel încât să fie luate măsuri relevante pentru reducerea poluării și implementarea unor optiuni mai sustenabile în cazul celor mai mari industrii poluatoare din țară.

Protestul din 20 septembrie este unul pașnic și se va desfășura sub forma unui marș către Ministerul Mediului. Locul de pornire al marșului este Parcul Cișmigiu.

Climate Strike Romania, Fridays for Future Romania și Greenpeace Romania propun, în săptămâna 20-27 septembrie, o agendă de activități pașnice, non-disruptive, ce pot fi implementate atât în școli, cât și în companii. Lista completă de activități poate fi văzută pe paginilile oficiale de Facebook ClimateStrikeRomania și Fridays For Future Romania.

Link către eveniment: https://www.facebook.com/events/433049400756277/?ti=as

Link către campanie: https://www.facebook.com/ClimateStrikeRomania/videos/682973385509730/

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 55 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne, partide politice sau companii, ci se bazează mai ales pe contribuţii de la persoane fizice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.