Proteste antiromâneşti la Belfast

1

În anumite ţări din Europa românii nu sunt foarte bine primiţi, din păcate. Ca români ştim acest lucru, mass media oferindu-ne în mod constant dovezi ale valului de mişcări anti-româneşti din Europa. Evident, nu este deloc un subiect cu care să ne mândrim! Mai mult chiar, în multe situaţii infractori fie ei români sau alte naţionalităţi, au „ajutat” la creşterea valului de mişcări cu caracter rasial. Probabil că povestea este mai complexă decât pare la prima vedere. Parte din aceaşi categorie de  ştiri astăzi am citit pe bbc online câteva informaţii despre un incident din Blefast, incident în care sunt implicaţi mai mult de 100 de români. Mai jos este un fragment din articolul în limba engleză publicat de BBC. De observat este însă punctul de vedere al autorităţilor locale din Belfast! Acest punct de vedere care invită protestatarii la respect şi demnitate faţă de români este motivul pentru care acest articol este publicat pe site-ul nostru. Nu încape îndoială că este o ştire negativă pentru România, dar totuşi tipul de reacţie al autorităţilor din Belfast ne face să credem că această poveste are şi o latură …pozitivă.  
_45935709_jex_386609_de27-1„More than 100 Romanian people who were forced to flee their homes in south Belfast have been moved to a leisure centre in the city. The group of about 20 families spent Tuesday night in a church hall after a spate of racist attacks on their homes over the past week. Belfast City Council, the police and social services are due to meet later. Deputy First Minister Martin McGuinness said it was a „totally shameful episode” in the city.”We need a collective effort to face down this criminals in society who are quite clearly intent on preying on vulnerable women and children,” he said.


„Lord Mayor Naomi Long said she did not want to see families „driven from Belfast.”They have a right to be in Belfast. They are part of the fabric of this city. I want to see them treated with the respect and dignity that I would demand for any other citizen,” she said.”  Continuarea pe bbc.co.uk (fotografia în original este pe site-ul BBC)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.