Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Protest mondial – GLOBAL FRACKDOWN

0

COMUNICAT DE PRESĂ sursa: http://www.stopfracturare.ro/

Stop Fracturare & Stop TTIP – 11 octombrie 2014

Sâmbătă, 11 octombrie, marchează, pentru prima oară, reunirea a două cauze, opoziţia comunităţilor faţă de tehnologia utilizată pentru extragerea hidrocarburilor neconvenţionale, fracturarea hidraulică de mare volum, şi cea faţă de acordurile transatlantice în curs de negociere, ratificare sau în vigoare, TTIP, CETA şi TiSA, printr-un protest mondial – GLOBAL FRACKDOWN, aflat la a treia ediție.

comunicat

Dacă prima ediţie a Global Frackdown, organizată în septembrie 2012, a reunit 200 de acţiuni în peste 20 de ţări, cea de a doua ediţie a reunit peste 250 de acţiuni în 30 de ţări care acoperă şase continente. Mişcarea a crescut de la an la an, pe măsură ce s-au adunat tot mai multe studii ştiinţifice şi dovezi incontestabile. Ca rezultat, se constată că numărul localităţilor, regiunilor şi statelor de pe toate continentele care interzic în ritm accelerat, total sau parţial, prin legi, moratorii şi reglementări proprii, fracturarea hidraulică de mare volum, este în creştere.

Mesajul care va fi transmis către oficialii aleși de pe mapamond este : “Dorim un viitor sigur, bazat pe securitate alimentară şi pe energie regenerabilă şi alternativă“.

Aflată la prima ediţie, ziua de 11 octobrie este şi Ziua Europeană de Acțiune împotriva TTIP, CETA, TiSA și a lobby-ului corporatist. Cetăţenii din Uniunea Europeană au decis să protesteze împotriva lipsei de transparenţă a negocierilor, a clauzelor nedemocratice incluse în aceste tratate şi care riscă să încline puterea decizională a statelor în favoarea corporațiilor multinaționale. Prin mecanismele de soluționare a litigiilor investitor-stat (ISDS) se vor prioritiza interesele private, sfidând astfel fundamentele democrației, principiul precauției, legislația de mediu și independența sistemului judiciar.

Alianţa Stop TTIP, alcătuită  din peste 240 de asociaţii europene, a iniţiat o petiţie independentă cu acelaşi scop şi conţinut ca şi Iniţiativa Cetăţenească Europeană, ca urmare a respingerii de către CE a Iniţiativei, lansând procesul de strângere de semnături pe 7 octombrie, totodată lupta urmând a fi continuată şi în justiţie, la CJUE, întrucât Alianţa StopTTIP consideră că, astfel CE a încălcat dreptul cetăţenesc la iniţiativă legislativă.

În România, acţiunea de protest Stop Fracturare & Stop TTIP va fi organizată la Bucureşti, în Piata Universităţii, începând cu orele 16:00, precum şi în Bârlad, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Oradea, Sibiu şi Timişoara. Comunităţile de români, participă la acţiuni similare în Bruxelles, Londra, Madrid, Milano şi Paris.

Mai multe informatii pe  www.stopfracturare.ro si  www.stopttip.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.