Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROPATRIA FESTIVAL (ROMA) la a doua ediție 25 mai-2 iunie 2012

0

Ia startul o manifestare care incepe sa devină o obișnuință în panorama evenimentelor culturale ale comunitații românesti din Italia. 

Concertul de muzica barocă si clasică susținut de CIPRIANA SMĂRĂNDESCU  – clavecin  și pian, sopranele  MĂDĂLINA BORMA și  ISABELL HAILE, cu participarea pianiștilor ANDREA RIDERELLI și DENNIS GROSSI  la Sala Baldini -vineri  25 mai ore 19.00 va fi urmat de expoziția de pictura sacra a pictoriței ANA ISTRĂTESCU și piesa de teatru ” IL MARINAIO”  de Fernando Pessoa  la Academia Română la Roma in 27 mai ore 19.00.

Festivalul se va încheia cu ediția din acest an a Galei Tinerelor Talente/Premiile Propatria  in 2 iunie la Sala Baldini / Chiesa S. Maria in Portico in Campitelli spectacol susținut de tineri români rezidenți în Italia care au obținut rezultate remarcabile în muzică, artă, sport etc. ajungând să reprezinte țara în care trăiesc și se pregătesc chiar la nivel internațional.

Vor fi premiați de oficialitați italiene și personalitați ale comunitații românesti, aplaudați și apreciați ca adevărați mici ambasadori ai României.

Organizat sub patronajul  Ambasadei României în Italia, a Senatului Republicii Italiene – Comisia Extraordinară pentru Tutela Drepturilor Omului precum și  Consiliul Regional Lazio, Provincia si Primăria Romei, evenimentul se dorește a constitui un pas important, peren, în acțiunile întreprinse pentru crearea unei imagini reale, pozitive despre România, despre un popor, o cultură care a absorbit din imensul patrimoniu cultural italian, dar pe care l-a completat cu opere și nume ce ne fac cinste.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.