PROPATRIA FESTIVAL (ROMA) la a doua ediție 25 mai-2 iunie 2012

0

Ia startul o manifestare care incepe sa devină o obișnuință în panorama evenimentelor culturale ale comunitații românesti din Italia. 

Concertul de muzica barocă si clasică susținut de CIPRIANA SMĂRĂNDESCU  – clavecin  și pian, sopranele  MĂDĂLINA BORMA și  ISABELL HAILE, cu participarea pianiștilor ANDREA RIDERELLI și DENNIS GROSSI  la Sala Baldini -vineri  25 mai ore 19.00 va fi urmat de expoziția de pictura sacra a pictoriței ANA ISTRĂTESCU și piesa de teatru ” IL MARINAIO”  de Fernando Pessoa  la Academia Română la Roma in 27 mai ore 19.00.

Festivalul se va încheia cu ediția din acest an a Galei Tinerelor Talente/Premiile Propatria  in 2 iunie la Sala Baldini / Chiesa S. Maria in Portico in Campitelli spectacol susținut de tineri români rezidenți în Italia care au obținut rezultate remarcabile în muzică, artă, sport etc. ajungând să reprezinte țara în care trăiesc și se pregătesc chiar la nivel internațional.

Vor fi premiați de oficialitați italiene și personalitați ale comunitații românesti, aplaudați și apreciați ca adevărați mici ambasadori ai României.

Organizat sub patronajul  Ambasadei României în Italia, a Senatului Republicii Italiene – Comisia Extraordinară pentru Tutela Drepturilor Omului precum și  Consiliul Regional Lazio, Provincia si Primăria Romei, evenimentul se dorește a constitui un pas important, peren, în acțiunile întreprinse pentru crearea unei imagini reale, pozitive despre România, despre un popor, o cultură care a absorbit din imensul patrimoniu cultural italian, dar pe care l-a completat cu opere și nume ce ne fac cinste.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează