Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul NOPLANETB: strategii profitabile și acțiuni mici pentru impact mare asupra schimbărilor climatice

0

Proiectul „NOPLANETB: strategii profitabile și acțiuni mici pentru impact mare asupra schimbărilor climatice”, cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul programului DEAR și implementat în 6 țări europene printre care și România, a ajuns la final.

Vă invităm la un eveniment internațional online prin care să aflați ce am realizat în acest proiect alături de Italia, Spania, Portugalia, Germania și Ungaria și să luați legătura cu zeci de organizații, jurnaliști și autorități din cele șase țări în care s-a derulat proiectul.

Evenimentul „NOPLANETB: Împreună este mai bine! Cum pot încuraja alianțele inovatoare un impact mai mare asupra acțiunii climatice” se va derula în patru sesiuni scurte în zilele de 20 și 21 aprilie 2021 și va fi moderat de jurnalistul italian de mediu Emanuele Bompan. Conferința se va ține în limba engleză.

(Atenție, orele din agendă sunt după ora Italiei. Pentru România, ora de început a sesiunilor este ora Italiei +1.)

Link cu agenda întâlnirii și pentru înregistrare la conferință:  https://www.noplanetb.net/project/final-conference/

NOPLANETB este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului DEAR, iar acțiunile au fost întreprinse în 6 țări: Italia, Germania, Spania, Portugalia, România și Ungaria.

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea cunoașterii și înțelegerii critice în rândul cetățenilor UE cu privire la interdependența globală și a sentimentului de coresponsabilitate a societății europene în ceea ce privește schimbările climatice, prin finanțarea de proiecte ale ONG mici și mijlocii pentru implicarea lor în campanii de promovare și acțiuni eficiente în beneficiul cetățenilor europeni privind schimbările climatice și viața durabilă.

Asociația Serviciul Apel se ocupă, încă din 2006, de acțiuni care fac legătura între dezvoltarea socială și comunitară și protecția mediului. În viziunea asociației, promovarea drepturilor sociale și ale omului și integrarea socială și profesională a categoriilor mai puțin privilegiate sunt posibile numai în cadrul unor abordări care iau în considerare promovarea și protejarea ecosistemului în totalitatea sa, ca fiind factorul principal de sustenabilitate viitoare. Activitatea asociației are în vedere inovarea și schimbarea socială prin crearea de rețele de colaborare și  punți de comunicare între sectorul socio-economic și cel instituțional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.