Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul MERITO: modele de profesori în România. Tu ai un profesor de dat exemplu?

0

“Nu putem avea o țară bogată fară să fim competitivi cu produsele și serviciile românești pe piața mondială – nu putem fi competitivi fară tineri foarte bine educați, creativi, performanți și pasionați de domeniul pe care și-l aleg. Alături de familie, profesorii ne educă copiii, ne formează viitorii colegi, viitorii antreprenori, pun bazele generației de mâine.
Vrem să ȋi descoperim pe profesorii valoroși din România. Nu le-am mulțumit destul pentru rolul pe care îl joacă ȋn societate: ei sunt formatori de oameni. E momentul să îndreptăm acest lucru – să le arătăm recunoștința noastră, respectul nostru, pentru că sunt parte din elita profesioniştilor României. Numai cu o educație de bună şi înaltă calitate putem să fim o țară respectată, apreciată şi stăpâna pe viitorul ei.”
Măriuca Talpeș,inițiatoarea ideii, co-fondator Softwin

Proiectul MERITO își propune să prezinte modele de profesori. Considerăm că avem nevoie de oameni care să ne inspire și care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educațional. Știm cu certitudine că există astfel de oameni.

LOGO-final

Proiectul are două obiective. Să arătăm tuturor că există profesori cu vocație, pasionați, entuziaști, care devin modele pentru copiii noștri. Si să-i inspirăm pe ceilalți să creeze, să inoveze, să transmită copiilor pasiunea și bucuria de a descoperi și învăța.

Pentru prima ediție am primit informații direct de la alți profesori, de la părinți și elevi sau foști elevi. Am analizat atent informațiile primite, am discutat cu profesorii respectivi, am încercat să vedem în ce măsură reușesc să aducă responsabilitate, profesionalism și creativitate în muncă lor. Adică în ce măsură sunt profesorii de care noi toți avem nevoie și de la care noi toți putem învață. Sunt cazuri în care nu am avut destule informații (din interacțiune directă) pentru a luă o decizie asumată. Înseamnă că dorim să-i cunoaștem mai bine, în 2016, pentru a-i prezența drept modele în cadrul proiectului MERITO.

Dintre aceștia, am ales doar 10. Profesorii excelenți sunt însă mult mai mulți. Dorim să avem ocazia de a-i cunoaște în 2016 și de a-i prezența că modele de profesionalism. Iar dumneavoastră ne puteți ajuta să-i întâlnim. Cunoașteți un profesor care își face meseria cu vocație, cu pasiune? Care este mentor pentru elevii săi? Care transmite copiilor pasiunea pentru disciplina pe care o predă?

Vă invităm să propuneți un profesor – si sa ne ajutați astfel să îmbogățim împreuna galeria profesorilor Merito din România.

Premiile Merito ocupă un rol central în cadrul acestui proiect. Vom aduce pentru o seară, laolaltă profesorii nominalizați, oameni de afaceri, reprezentanți ai decidenţilor politici și media pentru a spune « Mulţumim ! », pentru a-i aplauda și a le spune că noi credem că împreună putem schimba soartă României.
Acest proiect se va derula și în anii următori. Dorim să creem o comunitate a profesorilor excepționali, să dăm mai departe metode și practici folosite de aceștia pentru a putea ajuta și alți profesori să « redescopere » plăcerea de a preda, de a ajuta la formarea viitorului țării.

Despre cum a apărut MERITO:

Proiectul MERITO este un proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (RBL), care își propune reconstrucția prestigiului social al meseriei de învățător/profesor. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fără să-i știe nimeni și care devin modele pentru elevii lor. Peste 50 de lideri de business și antreprenori lucrează voluntar la acest proiect, fiind împărțiți în șapte echipe de lucru: identificare, documentare, jurizare, fundraising, dezvoltare web, comunicare și logistică.

Despre Fundația Romanian Business Leaders (RBL):

Este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în 2011. Obiectivul este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. RBL are trei direcții majore de acțiune – Antreprenoriatul, Educația și Buna guvernare și organizează anual Romanian Business Leaders Summit. Comunitatea RBL angrenează în prezent peste 300 de lideri de business.

Pentru mai multe informații accesati site-ul proiectului sau pagina de Facebook, aici

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.