Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul HER – Consolidarea integrării socio-economice a mamelor migrante în România pentru mai multe oportunități pe piata muncii

0

Asociatia Novapolis – Centrul de Analize si Initiative pentru Dezvoltare anunță implementarea proiectului HER – Consolidarea integrării socioeconomice a mamelor migrante în România.

Proiectul HER pornește de la faptul că deși integrarea femeilor migrante pe piața muncii poate avea un impact relevant pentru societate, există o serie de bariere cu care acestea se confruntă în continuare, în mod constant, atunci când accesează piata muncii. Printre cele mai frecvent întâlnite se numără accesul la resurse, proprietate, educație, protecție, justiție și luarea deciziilor. La acestea se adaugă o serie de factori, precum diferența de gen, dificultăți întâmpinate pentru recunoașterea calificărilor/ studiilor și a experienței de muncă, bariere lingvistice și stereotipuri culturale legate de gen care îngreunează la rândul lor procesul de angajare si participare pe piața muncii.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a dezvolta căi educaționale pentru mamele migrante, în special pentru cele care au puține oportunități și de a împărtăși bune practici în domeniul integrării socio-economice și al antreprenoriatului feminin.

Totodată, proiectul HER are în vedere crearea unei legături între mamele migrante și piața muncii, prin intermediul unui proces de învățare comun, care poate fi o alternativă cu privire la dubla discriminare cu care acestea se confruntă, atât din punct de vedere etnic, cât și din punct de vedere al societății patriarhale, contribuind de asemnea la realizarea ideilor lor antreprenoriale.

În aceeași măsură prin proiect este vizată dobândirea de noi cunoștințe și competențe de către personalul organizațiilor partenere, în vederea îmbunătățirii impactului intervențiilor vizând femeile migrante și schimbul de experiență, metode și bune practici între părțile interesate, în vederea îmbunătățirii capacității operaționale ale organizațiilor partenere în domeniul educației adulților, ocupării forței de muncă și a antreprenoriatului în rândul femeilor.

Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020-noiembrie 2022 si este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ Key Action 2 Parteneriat Strategic pentru Educarea adulților – Schimb de bune practice, contract numărul 2020-1-IT02-KA204-079915. Parteneriatul proiectului reunește următoarele organizații: H.R.Y.O. Human Rights Youth Organization din Italia, Association of Renaissance Institute din Turcia, Asociația Novapolis din România, SYSTSERV din Grecia si Independent Trade Union Confederation FETICO din Spania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.