Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul de modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta a ajuns la 70% din totalul lucrarilor realizate

0

Proiectul renovarii si modernizarii Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta se apropie de punctul final, lucrarile fiind deja realizate in proportie de aproape 70%. Etapele parcurse pana acum au fost cele care au presupus cel mai mare volum de lucru si o infrastructura logistica speciala. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in 4-6 luni.

„Am incheiat cu bine cea mai consistenta parte a acestui proiect si putem spune ca am intrat in linie dreapta cu lucrarile. Noua sectie a prins deja contur, dar mai avem cativa pasi importanti in fata. Speram ca, prin efortul facut alaturi de partenerii nostri din proiect si de autoritatile locale, sa ajungem in termenul estimat la momentul inaugurarii acestei unitati in care micii pacienti vor fi ingrijiti dupa cele mai noi standarde in materie de terapie intensiva nou-nascuti”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

In perioada urmatoare, echipa proiectului va coordona instalarea consolelor medicale in noua sectie, implementarea solutiei de telemedicina, montarea usilor cu sistem dublu de deschidere, special adaptate pentru acest spatiu si a ferestrelor cu sistem de umbrire.

Odata cu finalizarea proiectului, nou-nascutii din Constanta si judetele limitrofe, Tulcea, Braila, Ialomita si Calarasi, vor beneficia de servicii medicale la cele mai inalte standarde existente la ora actuala. Sectia va dispune de echipamente medicale de ultima generatie si instalatii moderne, spatii speciale pentru parinti si personalul medical si sali de consultatie. Solutia de telemedicina care va fi implementata la Constanta va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. Noua unitate va deveni a doua din tara care va opera la acest nivel, dupa Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, construita printr-un proiect sustinut de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor.

Lucrarile de renovare si modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta au inceput in august 2017. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romȃnia, care asigura coordonarea lucrarilor si o finantare de 1,1 milioane de euro, acordata in cadrul parteneriatului cu asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor. In sectia de la Constanta primesc anual ingrijire 1.000 de copii cu probleme medicale din regiunea de sud-estul a tarii. In aceasta regiune, mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de trei ori peste cea din Europa.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei peste 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 30 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

Asociatia Daruieste Aripi s-a nascut din dorinta de a coagula sub aripa ei energia celor care vor si pot sa contribuie la realizarea unor proiecte caritabile care aduc un plus de valoare in comunitate. Asociatia Daruieste Aripi este o organizatie non-profit care urmareste imbunatatirea sanselor de vindecare a pacientilor din sistemul public de sanatate si a ratei de supravietuire a copiilor cu cancer din Romania, cultivarea compasiunii si a empatiei de la o varsta cat mai frageda, precum si incurajarea oamenilor care vor sa se implice in comunitatea din care fac parte. Sloganul „actiuni reale pentru probleme reale” subliniaza felul in care Daruieste Aripi alege proiectele pe care le dezvolta: se folosesc acele resurse umane, financiare si de timp in rezolvarea reala a unor probleme identificate corect. Mai multe detalii pe http://www.daruiestearipi.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/.

Asociatia Inima Copiilor exista si ajuta copiii cu boli grave, in special cardiace, din 2006. Asociatia a construit la Spitalul Marie Curie cele mai moderne spatii medicale din sistemul public de sanatate: Centrul de Excelenta pentru Cardiochirurgie (proiect in valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro stransi si investiti de Inima Copiilor) si Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti (un proiect de peste 2,1 milioane de euro realizat cu sustinerea Fundatiei Vodafone Romania, la care asociatia a contribuit cu peste 700.000 de euro), care va fi completata anul acesta cu prima banca de lapte matern din Romania. Asociatia a renovat la acelasi spital sectiile de cardiologie si neurochirurgie, a amenajat si dotat sala de operatii pentru neurochirurgie si continua sa sustina, inclusiv financiar, sectiile construite si zeci de mici pacienti care au nevoie de ajutor. Mai multe detalii pe http://www.inimacopiilor.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.