Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Ambulanța pentru Monumente – Moștenim Dăruind prezentat într-o broșură online

0

„Ambulanța pentru Monumente – Moștenim Dăruind”, proiect finanțat de Fundația Orange cu 32.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!” – program ce încurajează implicarea socială a angajaților Orange -, se finalizează prin publicarea online a unei broșuri de prezentare a activităților și rezultatelor.


Proiectul, desfășurat în perioada aprilie-decembrie 2020, a fost derulat de Asociația Monumentum și implementat prin colaborarea cu Asociația Atelierul de Patrimoniu, coordonatorul filialei Muntenia Nord a „Ambulanței pentru Monumente”. Activitățile proiectului au fost gândite în jurul primei intervenții din această zonă a țării, care a avut loc la vechiul spital din Filipeștii de Târg, județul Prahova. Principalul obiectiv propus prin proiect a fost pornirea demersurilor de salvare de la degradare a clădirii istorice abandonate. Pentru îndeplinirea obiectivului au fost urmărite două direcții: (1) stoparea degradărilor clădirii, pentru a-i crește șansele pentru conservare până la implementarea unui proiect de restaurare, și (2) crearea premiselor pentru formarea unei comunități locale responsabile față de patrimoniul construit, arhitectură și meseriile tradiționale. Activitățile au cumulat aproximativ 1800 de ore de muncă și au implicat cca 50 de voluntari, majoritatea provenind din București și din Filipeștii de Târg.

Sursa și mai multe informații aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.