Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecția filmului Vlad Țepeș (1979) în regia lui Doru Năstase la castelul Orlik din Humpolec, Republica Cehă

0

Vineri, 21 august 2020, ora 20:30, la castelul Orlik din Humpolec, Republica Cehă, va avea loc proiecția  filmului românesc Vlad Țepeș (1979) în regia lui Doru Năstase.

Evenimentul deschide cea de-a XIX-a  ediție a festivalului FILM a DĚJINY (Film și Istorie) care abordează o temă istorică prin intermediul producțiilor cinematografice istorice și contemporane.

Castelul Orlik din Humpolec este o cetate medievală construită în secolul al XIV-lea care nu a scăpat vicisitudinilor istoriei Regatului Bohemiei. Astfel, timp de două sute de ani, castelul a fost asediat, cucerit, vândut , confiscat și începând cu secolul XVIII, abandonat. Astăzi, castelul se află într-un proces de reconstrucție și recuperare.

Intrarea este liberă. Filmul este în limba română cu subtitrare în limba cehă.

La finalul proiecției, invitații vor putea degusta un pahar de vin românesc oferit de către ICR Praga.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociației Dacin Sara și a Institutului Cultural Român de la Praga.

Detalii suplimentare privind programul festivalului și locația în care acesta se desfășoară pot fi consultate pe site-ul oficial: http://www.castrum.cz/film-a-dejiny/program-2020/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.