Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecte si proiectii pentru Romania la 810 km distanta

0

Despre mine:

Ma numesc Andreea-Raluca Leru, am 24 de ani si sunt Bacau, si in prezent lucrez ca si Asistent Manager in cadrul Hochland Romania in Sighisoara. Am studiat Stiinte Politice (BA) in cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Politici Publice (MA) in cadrul Universitatii Central Europene din Budapesta. In prezent studiez Comunicare Manageriala si Resurse Umane (MA) la SNSPA si sunt voluntar in cadrul GRSPSociety. M-am alaturat echipei GRSPSociety in mai 2010 ca si Asistent Director Relatii Externe. In scurt timp mi s-a incredintat supervizarea si coordonarea proiectului „International Classroom on Romania” iar recent am „migrat” spre Departamentul de Resurse Umane ca si Coordonator HR. Dorinta de a deveni membru GRSPSociety a venit din aprecierea activitatilor desfasurate de organizatie si consideratia deosebita fata de oamenii care formeaza GRSPSociety.

Ce-ti ofera Romania si nu gasesti afara?

In Romania sunt familia, rudele si prietenii mei si din acest motiv imi va oferi mereu ceva ce afara nu voi gasi cu usurinta sau niciodata. Mai mult decat atat, Romania este o societate in dezvoltare si din acest punct de vedere Romania imi ofera oportunitatea de a pune in practica cunostintele teoretice si practice acumulate pana in prezent pentru a imbunatati societatea in care traim. Altfel spus, Romania imi ofera oportunitate „to make a difference”.

Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit despre Romania cand eram in strainatate?

Cat timp am studiat in strainatate am descoperit ca sunt mult mai legata de Romania decat imi imaginam. Desi este loc de mai bine, exista totusi lucruri care merita toata atentia si consideratia noastra si, mai mult decat atat, cei de acasa conteaza pe noi pentru un viitor mai bun.

Ce ai face pentru Romania daca ai locui in strainatate?

Cred ca cei stabiliti in afara granitelor tarii ar trebui sa colaboreze in vederea facilitarii scolarizarii in strainatate a tinerilor romani pentru ca mai apoi acestia sa se intoarca in tara si sa aplice in Romania modelele de succes din strainatate, adaptate bineinteles la situatia Romaniei. Cred ca as incerca sa conving cat mai multi tineri romani sa se intoarca tara si sa contribuie la dezvoltarea Romaniei pentru ca se poate in ciuda tuturor obstacolelor care pot interveni. Si … succesul e mult mai placut cand reusesti sa treci peste greutati si bariere ce ti se par cel putin la inceput de netrecut.

Ce te-a motivat/indemnat sa pleci?

Mi-am dorit sa studiez in afara Romaniei pentru ca doream sa experimentez si alt sistemt de invatamant, si mai ales unul foarte bine cotat cel putin in Europa (CEU). Mai mult decat atat, mi-am dorit sa cunosc cat mai multi oameni cu background-uri culturale diferite, sa invat cat mai multe de la ei, sa imi fac prieteni noi si sa devin unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul politicilor publice cel putin din Romania. Pentru aceasta mai am totusi foarte mult de munca.

Un vis de-al tau despre/pentru Romania.

Desi suna ca si un cliseu, imi doresc foarte mult ca meritele persoanelor foarte bine pregatite in diverse domenii sa fie intr-adevar recunoscute si recompensate. Sprijinul pe care il ofera anumite organizatii in prezent acestor persoane nu este indeajuns iar numarul organizatiilor este mult prea mic pentru a face fata talentelor si geniilor din Romania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.