Proiecte si proiectii pentru Romania la 810 km distanta

0

Despre mine:

Ma numesc Andreea-Raluca Leru, am 24 de ani si sunt Bacau, si in prezent lucrez ca si Asistent Manager in cadrul Hochland Romania in Sighisoara. Am studiat Stiinte Politice (BA) in cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Politici Publice (MA) in cadrul Universitatii Central Europene din Budapesta. In prezent studiez Comunicare Manageriala si Resurse Umane (MA) la SNSPA si sunt voluntar in cadrul GRSPSociety. M-am alaturat echipei GRSPSociety in mai 2010 ca si Asistent Director Relatii Externe. In scurt timp mi s-a incredintat supervizarea si coordonarea proiectului „International Classroom on Romania” iar recent am „migrat” spre Departamentul de Resurse Umane ca si Coordonator HR. Dorinta de a deveni membru GRSPSociety a venit din aprecierea activitatilor desfasurate de organizatie si consideratia deosebita fata de oamenii care formeaza GRSPSociety.

Ce-ti ofera Romania si nu gasesti afara?

In Romania sunt familia, rudele si prietenii mei si din acest motiv imi va oferi mereu ceva ce afara nu voi gasi cu usurinta sau niciodata. Mai mult decat atat, Romania este o societate in dezvoltare si din acest punct de vedere Romania imi ofera oportunitatea de a pune in practica cunostintele teoretice si practice acumulate pana in prezent pentru a imbunatati societatea in care traim. Altfel spus, Romania imi ofera oportunitate „to make a difference”.

Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit despre Romania cand eram in strainatate?

Cat timp am studiat in strainatate am descoperit ca sunt mult mai legata de Romania decat imi imaginam. Desi este loc de mai bine, exista totusi lucruri care merita toata atentia si consideratia noastra si, mai mult decat atat, cei de acasa conteaza pe noi pentru un viitor mai bun.

Ce ai face pentru Romania daca ai locui in strainatate?

Cred ca cei stabiliti in afara granitelor tarii ar trebui sa colaboreze in vederea facilitarii scolarizarii in strainatate a tinerilor romani pentru ca mai apoi acestia sa se intoarca in tara si sa aplice in Romania modelele de succes din strainatate, adaptate bineinteles la situatia Romaniei. Cred ca as incerca sa conving cat mai multi tineri romani sa se intoarca tara si sa contribuie la dezvoltarea Romaniei pentru ca se poate in ciuda tuturor obstacolelor care pot interveni. Si … succesul e mult mai placut cand reusesti sa treci peste greutati si bariere ce ti se par cel putin la inceput de netrecut.

Ce te-a motivat/indemnat sa pleci?

Mi-am dorit sa studiez in afara Romaniei pentru ca doream sa experimentez si alt sistemt de invatamant, si mai ales unul foarte bine cotat cel putin in Europa (CEU). Mai mult decat atat, mi-am dorit sa cunosc cat mai multi oameni cu background-uri culturale diferite, sa invat cat mai multe de la ei, sa imi fac prieteni noi si sa devin unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul politicilor publice cel putin din Romania. Pentru aceasta mai am totusi foarte mult de munca.

Un vis de-al tau despre/pentru Romania.

Desi suna ca si un cliseu, imi doresc foarte mult ca meritele persoanelor foarte bine pregatite in diverse domenii sa fie intr-adevar recunoscute si recompensate. Sprijinul pe care il ofera anumite organizatii in prezent acestor persoane nu este indeajuns iar numarul organizatiilor este mult prea mic pentru a face fata talentelor si geniilor din Romania.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează