Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecte de voluntariat la Școala de Vară pentru o Românie mai bună

0

”Școala de Vară România Secolului XXI”, proiect al asociației studențești ”Voluntari pentru Idei și Proiecte” se află anul acesta la cea de-a XI-a ediție, cu două săptămâni interactive pentru tinerii care vor să se implice în acțiuni de schimbare a societății și care doresc să intre în dialog cu liderii români de azi. Fiind Anul European al Voluntariatului, ediția din această vară a pregătit pentru studenții și masteranzii din toată țara, tema participării active la dezvoltarea societății.

Între 18 și 30 iulie, cei 25 de participanți proactivi care vor să producă o schimbare în comunitate, vor participa timp de două săptămâni la training-uri și workshop-uri susținute de specialiști în domeniile voluntariatului și participării publice. Participanții vor învăța principalii pași în conceperea și implementarea unui proiect de voluntariat, fiind provocați totodată să creeze proiecte în echipe, care vor fi prezentate la finalul celor două săptămâni. Cu această ocazie, Școala de Vară va crea o comunitate proactivă susținută de o platformă de comunicare prin care participanții vor fi informați și ajutați cu privire la implementarea proiectelor create, reprezentând un model de inițiativă încurajator pentru implicarea activă a tinerilor în comunitățile în care trăiesc.

Printre principalele direcții de dezvoltare a participanților cu privire la implementarea acțiunilor de voluntariat, se numără aplicarea la fonduri prin sprijinul ANPCDEFP, cetățenie activă și dialog intercultural în parteneriat cu British Council, lidership în ONG-uri prezentat de Schultz Consulting, antreprenoriat social – training oferit de roPot, skilluri necesare pentru un tânăr cu inițiativă, prezentate de Peter Oostveen, participare la decizia publică – training Oana Preda, prezentarea unor proiecte de voluntariat de succes precum Lecturi Urbane, de Adrian Ciubotaru și multe altele.

Dacă vrei ca ideile tale să fie implementate și să aducă o schimbare societății de azi, aplică la Școala de Vară pe www.scoaladevara.com pana la 1 iulie 2011 și participă la sesiunea de dezvoltare și educare în creearea unui program de voluntariat. Îți propunem să dezbatem probleme, să schimbăm stereotipurile despre voluntariat și să intri în dialog cu lideri din domeniu.

Învață să zbori pentru ideea ta!


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.