Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect unic „Cubul mobil al sunetelor vechi de sute de ani „

0

In spatele proiectului denumit “The deep sound of Maramures” se afla antropologul Petru I. Pap. Acest proiect este dincolo de un album muzical, o forma de promovare a conceptului de cultura experimentala.

Cultura experimentala propusa in sensul sau cel mai larg, e un mindshifter si promoveaza mecanisme alternative de gandire si receptie a culturii si nu numai, fiind de fapt un manifest constructiv in peisajul cultural international.

13417008_290398484629480_4321393487857585698_o

Piesa de rezistenta al acestui proiect o reprezinta un concept global reprezentat de un software universal absolut original, gen infotainment, la care se lucrează in prezent. Coordonatorii acestui proiect multimedia unic de care veti auzi curand, sunt Dr.Anuta Pop, specialist etnografie si folclor si Petru I. Pap, antropolog.
Manifestarile proiectului au fost total atipice prin definitie, cu locatii si auditoriu variat, de la lansarea proiectului din Paris, in decembrie 2015, trecand prin reprezentatia de la Palatul Parlamentului si pana la concertul din Olanda, de la Haga. Urmeaza un performance live muzical la Cluj Napoca , Zilele Arhitecturii 2016 precedat de o conferinta sustinuta de Petru I. Pap.

Conferinta va cuprinde si prezentarea proiectului „Cubul mobil al sunetului” prin prisma conceptului culturii experimentale.In realizarea acestui proiect participa deasemenea : Gabriela Kuhajda, Miruna Moldovan si Alexandru Vladovici.

„Cubul” reprezintă prima formă arhitecturală care „respiră” pe muzica suneteleor vechi prelucrate electronic.
Conceptul Cubului, se bazează pe transformarea multiplelor simboluri si sunete vechi maramureșene într-un singur spațiu mobil, instalat în diverse locații stradale sau in spații expoziționale, oferind un mediu optim pentru o experiența audio în interiorul acestui cub.

Cubul simbolizează un PORTAL DE TIMP ȘI SUNET si este un LIVING-BREATHING-ENTITY.

Persoanele au acces în interior, unde prin intermediul căștilor ascultă diverse structuri de sunete experimentale. În urma experienței avute aceștia au posibilitatea de a da un feedeback audio si vizual.
Cubul aparține domeniilor arhitecturii moderne, muzicii experimentale dar in acelasi timp este și o instalatie interactivă senzoriala, care va fi dusa intr-un turneu prin România si in strainatate, expusa in centrele orașelor cu acces liber pentru public.

Tema conferintei sustinuta de antr. Petru I. Pap, va fi: Arhitectura si antropologia cubului din perspectiva culturii experimentale.

Conferinta va avea loc in cadrul evenimentului Zilele Arhitecturii , organizat de A.St.A – Asociatia Studentilor Arhitecti si va avea loc la Cinema Arta, Cluj Napoca , sambata in data de 25.06 de la ora 19:00

Concertul: The Deep Sound of Maramures by Peter Gate va urma dupa conferinta de la ora 20:00 la Cinema Arta

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.