Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect Erasmus+, coordonat de Școala Gimnazială ,,O.C.Taslauanu”, comuna Bilbor, Harghita

0

Proiectul Erasmus+ Intercultural Schools, noi activități de educație interculturală în Februarie – Martie 2018

Coordonator Școala Gimnazială ,,O.C.Taslauanu”, comuna Bilbor, jud. Harghita

Școala Gimnazială ,,O.C.Tăslauanu” este coordonatorul proiectului european Intercultural Schools, un parteneriat strategic finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare din România prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Proiectul ce are drept temă principală educația interculturală se desfășoară între Septembrie 2017 – August 2019. Parteneriatul reunește școli și ONG-uri din comunități cu experiențe diverse.  Parteneriatul are în componența sa trei ONG-uri și trei școli: din România, alături de coordonator, se regăsește organizația Young Europe Society cu sediul tot în comuna Bilbor, din Slovacia, școala gimnazială  din Filakovo  și asociația Obciansky Spolok iar din Republica Cehă,  școala din Krnov și asociația  Four Links, z.s.

Profesorii din școlile implicate au simțit nevoia de a învăța să desfășoare activități participative și de educație nonformală prin care tinerii să învețe să comunice și să conviețuiască în armonie unii alături de alții, să aprecieze și să respecte diferențele culturale și diversitate, să intre în contact cu alte culturi. Lucrători de tineret și profesori din cele trei țări vor schimba experiențe și vor interacționa unii cu alții, iar pe parcursul celor doi ani de activități, vor avea loc mai multe activități cu caracter internațional în comuna Bilbor, inclusiv o activitate la care vor lua parte elevi și profesori deopotrivă.

O primă întâlnire transnațională a avut loc între 16-17 Ianuarie 2018 în comuna Bilbor, pe parcursul căreia partenerii au stabilit pașii de urmat și strategia de lucru. Activități locale vor avea loc în Februarie 2018 în comuna Bilbor – ateliere de educație interculturală, desfășurate în parteneriat de Școala Gimnazială și de ONG-ul partener din aceeași localitate  Young Europe Society – precum și în Cehia și Slovacia.

Între 17 și 31 Martie 2018, comuna Bilbor va fi gazdă pentru profesori din Cehia și Slovacia, care vor participa la un eveniment de job – shadowing, o mobilitate internațională pe parcursul căreia vor afla de la lucrători de tineret ai  Young Europe Society metode de educație nonformală și participative și vor avea un schimb de experiență inclusiv cu profesorii școlii gimnaziale ,,O.C.Tăslauanu”.  Alte trei evenimente internaționale vor avea loc în Bilbor în cei doi ani de activități ale proiectului, care vor da acestei școli o anvergură europeană și vor crește capacitatea profesorilor de a aborda metode noi și de a desfășura și alte proiecte europene în beneficiul copiilor, pe tematici variate, în viitor! Până în 2019, o broșură  și un video despre activitățile desfășurate, cu metodele folosite și rezultatele obținute vor fi realizate și promovate la nivel european.

autor text: Director, Prof. Mihaela Vîlcan

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.