Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul educational european Life Changer, dezvoltat de Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life, continua in acest an cu a patra editie

0

Incluziunea financiara incepe la scoala: 3.500 de elevi de gimnaziu si liceu invata sa-si administreze corect resursele prin programul european „Schimbam vieti”, dezvoltat de Junior Achievement Romania si Metropolitan Life

  • Programul european „Schimbam vieti” (Life Changer), dedicat incluziunii financiare, a ajuns la a patra editie prin parteneriatul Metropolitan Life – Junior Achievement (JA) Romania.

  • 500 de elevi de gimnaziu si liceu vor beneficia gratuit de activitati de tip learning by doing pentru gestionarea eficienta a resurselor.

  • Peste 50 de consultanti Metropolitan Life vor participa ca voluntari la clasa, impartasind elevilor din experienta lor profesionala.

A patra editie a programului „Schimbam vieti” (Life Changer)

Bucuresti 3 mai 2018 – Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life reiau activitatile educationale la clasa in al patrulea an de program „Schimbam vieti” (Life Changer) dedicat incluziunii financiare a tinerilor.

In editia curenta, programul a luat startul cu cateva zile in urma si include experiente practice pentru elevii de gimnaziu si liceu. Concret, elevii vor avea acces la informatii despre importanta administrarii corecte a resurselor si despre cum pot sa evalueze profesia si standardul de viata pe care si-l doresc.

“Ne bazam deja pe un parteneriat de traditie intre Metropolitan Life si Asociatia Junior Achievement, intrucat desfasuram programul Schimbam vietipentru al patrulea an consecutiv in Romania. In aceasta editie, ne adresam catre 3.500 de elevi de gimnaziu si liceu, mai precis tineri din generatia Z cu o abordare adecvata lor, prin activitatile si kit-ul educational oferite gratuit in program. Continuam sa impartasim din cunostintele noastre financiare pentru ca tinerii sa dobandeasca notiuni si abilitati financiare de baza si sa isi asigure un viitor independent”, declara Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

In activitatile de tipul learning by doing elevii participanti vor fi incurajati sa reflecteze si sa gaseasca raspunsuri pentru: Ce mi-ar placea sa fac in viitor? Care este legatura dintre nivelul studiilor si oportunitatile profesionale? Cum pot gestiona eficient un buget si situatiile de risc financiar?

Consultantii Metropolitan Life voluntariaza in educatie

Doar in primele doua luni de proiect, peste 50 de consultanti Metropolitan Life sunt asteptati sa participe la activitati de voluntariat la clasa. Folosindu-si experienta profesionala, ei vor explica elevilor modalitati de gestionare a riscurilor financiare si de prioritizare a cheltuielilor in contextul unor venituri limitate si vor oferi exemple de oportunitati profesionale in domeniul financiar.

Programul „Schimbam vieti” (Life Changer) a fost lansat la nivel european in 2014 de Junior Achievement cu suportul Fundatiei MetLife si al reprezentantilor locali din 13 tari[1] si se aliniaza strategiei europene de reducere a discrepantelor din spatiul comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

La nivel national, in primii trei ani, programul a ajuns gratuit la 10.000 de elevi din peste 150 de scoli, 80% dintre acestia declarand la incheierea activitatilor ca au devenit si mai preocupati de viitorul lor profesional si financiar.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume, si filiala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu. In Romania, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Web: www.metlife.com, www.metropolitanlife.ro.

Despre Fundatia MetLife

Fundatia MetLife a fost infiintata in anul 1976 pentru a continua traditia MetLife privind finantarea companiilor si implicarea in comunitate. De la infiintare pana la sfarsitul lui 2017, Fundatia MetLife a oferit granturi in valoare de peste 783 milioane USD si a investit peste 70 milioane USD in program dezvoltate cu organizatii care adreseaza probleme ce au un impact pozitiv in comunitatile lor. In 2013 Fundatia a alocat 200 milioane USD pentru incluziune financiara, iar activitatea desfasurata pana in prezent a ajuns la peste 3,5 milioane de oameni cu venituri reduse din 42 de tari.

Web: www.metlife.org.

Despre Junior Achievement (JA) Romania

Junior Achievement (JA) Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 40 de tari din Europa si peste 100 de tari din toata lumea deruleaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org si pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life

Dezvoltarea programului de responsabilitate sociala Life Changer se bazeaza pe o traditie de peste 40  de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si Fundatia MetLife, grupul din care Metropolitan Life face parte la nivel global. Anul trecut, in cadrul programului Life Changer, peste 4000 de elevi cu varsta intre 11 si 15 ani au beneficiat de materiale educative gratuite si consultanta din partea voluntarilor in timpul activitatilor learning by doing.

[1] Bulgaria, Cipru, Cehia, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, Turcia.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.