Programele IKEA Foundation ajută 178 de milioane de copii din întreaga lume să zâmbească în fiecare zi

1

Peste 178 de milioane de copii se bucură de un început mai bun în viață cu ajutorul programelor finanțate de IKEA Foundation. Cei mai mulți dintre acești copii locuiesc în India, țară în care IKEA Foundation se implică de 15 ani.

Astăzi, de „Ziua Internațională a Fericirii”, IKEA Foundation lansează raportul „178 de milioane de zâmbete” și anunță că a oferit donații în valoare de 104 milioane de euro către 40 de parteneri din 46 de țări în anul 2014.

IKEA Foundation 1 IKEA Foundation 3 IKEA Fundation 2

„Nu a fost simplu să atingem acest obiectiv, dar ne-a ajutat faptul că în acești ani am crescut constant și am creat parteneriate frumoase, de lungă durată, cu organizații care ajută milioane de copii vulnerabili din cele mai sărace comunități din lume,” declară Per Heggenes, Chief Executive Officer IKEA Foundation.

Activitatea IKEA Foundation variază de la inițiative simple, dar importante, precum vaccinările sau furnizarea de suplimente alimentare, până la programe complexe care sprijină comunități întregi.

Raportul Anual pentru anul 2014 include rezultatele obținute de IKEA Foundation anul trecut:

  • A oferit grant-uri în valoare de 10 milioane de euro pentru dezastre naturale sau ajutoare de urgență, inclusiv cea mai mare sumă de ajutor de urgență oferită de IKEA Foundation până acum, către Médecins Sans Frontières (MSF), pentru a susține lupta împotriva Ebola în Africa de vest.
  • A ajutat 1,2 milioane de bebeluși din India să beneficieze de tratament de specialitate prin intermediul UNICEF până la finalul anului 2014.
  • A oferit 6.000 de jucării IKEA care au fost incluse în trusele pentru dezvoltarea timpurie a copiilor create de UNICEF și trimise în 11 țări, inclusiv în Siria, Sierra Leone, Iraq și Afghanistan.
  • A donat 150.000 de saltele, pături și așternuturi IKEA către UNHCR (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi) pentru refugiații sirieni care locuiesc în Irak.

Despre IKEA Foundation

IKEA Foundation îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copii şi tineri din ţările în curs de dezvoltare, finanţând programe pe termen lung, care creează o schimbare substanţială şi de durată.

IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici care au abordări inovatoare, pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit durabil în familie. Se estimează că, până îla finalul lui anul 2015, peste 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finanţate.

Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF şi Salvaţi Copiii. Compania IKEA, prin intermediul IKEA Foundation, este cel mai mare donator la nivel mondial pentru ambele organizaţii.

Mai multe detalii la: www.ikeafoundation.org, http://www.facebook.com/IKEAFoundation şi blog.ikeafoundation.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 19 – 25 martie – Saptamana in social media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.