Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programe speciale la RFI România cu ocazia celei de-a 30-a aniversări

0

RFI România, filiala în limba română a Radio France Internationale, marchează 30 de ani pe 26 noiembrie, prin programe speciale difuzate pe durata întregii zile.

Joi, 26 noiembrie de la 7 la 20h00 radioul propune dezbateri pe diferite teme importante pentru România și pentru Europa : educație, cultură, sănătate, situația minorităților, mediu și economie.

Din studiourile de la București și Paris, jurnaliștii RFI împreună cu invitații speciali vor vorbi despre modul în care valorile europene s-au afirmat în România ultimelor trei decenii și vor încerca să ofere proiecții de viitor. Interviuri în exclusivitate cu Laura Codruța Kövesi, prima procuroare-șefă europeană și Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României.

Programele vor fi difuzate la radio, o parte vor putea fi urmărite și în format video, pe pagina de Facebook a radioului.

RFI Romania propune și o platformă multimedia generatia30.rfi.ro, unde veți regăsi o cronologie cu momentele cheie din istoria radioului, emisiuni de colecție, interviuri, analizeze, testimoniale dar și cum ne imaginăm România peste 30 de ani.

RFI în limba franceză va reflecta acest moment într-o ediție speciala a emisiunii „L’atelier des médias” care va fi difuzată duminică, 29 noiembrie la 13h10, disponibilă în direct și podcast pe rfi.fr. Un interviu cu Luca Niculescu, fost redactor șef al RFI Romania, in prezent ambasadorul României in Franța va fi difuzat in programele speciale din 26 noiembrie.

Despre RFI România

De peste 30 de ani, RFI România, filială a France Médias Monde, transmite 24/7 programe în română şi în franceză consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti, doi jurnalişti la Paris și o rețea de corespondenți, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii. Postul emite în FM la Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Timișoara și la Chișinău. Alte 50 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programele de actualităţi. În orașele unde emite, RFI România este ascultat săptămânal de aproape 10% din populație , iar prezența pe diferitele canale digitale se bucură de peste 1 milion de vizite lunar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.