Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program special „Poliţia Politică”, în avanpremiera Festivalului Cinepolitica

0

PROGRAM SPECIAL „POLIŢIA POLITICĂ”,

ÎN AVANPREMIERA FESTIVALULUI CINEPOLITICA

Prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din România, va fi precedată de o avanpremieră de patru zile (11-14 iunie) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR). În cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe câteva teme de larg interes sau personalităţi ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.

Cel de-al doilea dintre aceste programe speciale (după In memoriam Václav Havel) se concentrează pe una dintre cele mai de temut instituţii ale societăţii moderne, aparat de represiune al regimurilor totalitare instituit cu unicul scop de a menţine puterea în mâinile grupului care a acaparat-o, printr-o teroare permanentă.

Programat pentru data de 13 iunie, programul Poliţia politică va începe de la ora 19:00 în Studioul Horia Bernea, unde se vor difuza o serie de scurte filme oficiale de instructaj destinate la origine recruţilor din serviciile secrete ceheşti. Aflate la limita tragicomediei şi marcate de un umor cutremurător de absurd, filmele „made in Czechoslovakia” vor fi urmate de o altă producţie din aceeaşi categorie, doar că o producţie 100% a vecinilor maghiari: Viaţa unui agent (Gabor Zsigmond Papp, 2004), reuneşte materiale de arhivă filmate de către agenţii Ministerului Maghiar de Interne între 1958 şi 1988 şi proiectate unor generaţii întregi de agenţi ai poliţiei secrete şcoliţi, astfel, în cele mai noi eficiente metode şi tehnici de protejare a regimului socialist: percheziţii secrete, monitorizarea inamicilor statului, instalarea de echipamente de supraveghere audio şi organizarea unor reţele de informatori.

Un film pe care nici proiecţionistul nu avea voie să-l vadă, Viaţa unui agent oferă o lecţie memorabilă despre mecanismele puterii totalitare care a supravieţuit vreme de decenii, în ciuda paranoiei şi a războiului dus împotriva propriilor săi cetăţeni.

Odată cu lăsarea întunericului, de la ora 21:30, la MŢR va avea loc proiecţia în aer liber a lungmetrajului, laureat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin, Vieţile altora (Dar Leben der Anderen, 2006).

Splendidă dovadă semificţională a eficienţei mecanismelor de control exercitate de Poliţia secretă în anii comunismului, memorabilul debut în regie al germanului Florian Henckel von Donnersmarck spune povestea unui ofiţer de securitate est-german, care este însărcinat cu spionarea unui dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist şi care sfârşeşte prin a fi cucerit de fascinanta lume ce i se descoperă prin intermediul unor banale microfoane ce împânzesc casa scriitorului.
Evenimentul Poliţia politică este organizat în parteneriat cu Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare şi Goethe-Institut.

Vă reamintim că prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.