PROGRAM: Festivalul International de Benzi Desenate din Sibiu

0

Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 si 5 aprilie 2015 a treia editie a Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu.

La cea de-a treia editie a Festivalului sunt invitati doi autori francezi si opt autori români : Thomas Gosselin, Jérôme Cazenave Puiu Manu, Octav Ungureanu, Serban Andreescu, Raluca Dragomir, Dodo Nita. Vor fi prezenti de asemenea : Toma Alexandru, Alin Ivan, precum si a « The Walking Dead Romania ».
afis Festival BD Sibiu 2015
Editia 2015 a Festivalului va fi si ocazia de a celebra trei aniversari importante : 90 de ani de banda desenata româneasca, 50 ani de existenta a Editurii « Ecole des Loisirs » si 25 de ani de banda desenata de la Centrul Belgian din Bruxelles, Belgia. Fiecare aniversare va fi onorata printr-o expozitie prezenta în timpul Festivalului…

Intrarea la toate manifestarile Festivalului este gratuita si vizitatorii vor putea cumpara carti cu BD realizate de autorii prezenti pe toata perioada week-endului.

Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de APIVS si S35R cu sprijinul : Primariei Municipiului Sibiu, a Institutului Francez din România si a Lectoratului francez de la ULBS, Delegatiei Wallonie-Bruxelles de la Bucuresti, Centrului Cultural German Sibiu, Asociatiei francezilor din Sibiu, Librariei « Habitus », Asociatiei Bedefililor din România, Asociatiei « Bulle d’Encre » si  Asociatiei « La Ribambulle » din Franta, Revistei Comics si Harap Alb Continua.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sbiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Societatile comerciale : NTN-SNR, SR2C, CON-A, CARREFOUR si hotelul CONTINENTAL FORUM sustin financiar a treia editie a Festivalului International de Benzi desenate de la Sibiu.
Detalii pe:
program fata program verso

L’association d’amitié Ille-et-Vilaine Sibiu (APIVS) et Solidarité 35 Roumanie organisent les vendredi 3, samedi 4 et dimanche 5 avril 2015, la troisième édition du Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu à la Salle CIT de la Mairie de Sibiu.

Pour cette troisième édition, le Festival invite deux auteurs français et huit auteurs roumains. Thomas Gosselin, Puiu Manu, Octav Ungureanu, Serban Andreescu, Raluca Dragomir, Jérôme Cazenave, Dodo Nita. Nous accueillerons aussi Toma Alexandru, Alin Ivan, ainsi que « The Walking Dead Romania ».
L’édition 2015 sera l’occasion de célébrer trois anniversaires importants : les 90 ans de la bande dessinée roumaine, les 50 ans de la maison d’édition française « L’Ecole des Loisirs » et les 25 ans du Centre Belge de la Bande Dessinée de Bruxelles (Belgique). Chacune sera mise à l’honneur par une exposition, le temps du Festival.
L’entrée au Festival est gratuite et pendant tout le week-end, les visiteurs pourront acheter les BD des auteurs présents.
Le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu est un événement organisé par l’APIVS et S35R avec le soutien de la Mairie de Sibiu, de l’Institut Français de Roumanie et le Lectorat français de l’ULBS, de la délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, du Centre Culturel Allemand de Sibiu, l’association des francais de Sibiu, de la librairie Habitus, de l’association des bédéphiles de Roumanie, de Bulle d’Encre, de La Ribambulle, de  Revista Comics, de  Harap Alb Continua. Action cofinancée par le Conseil Municipal de Sibiu et la Mairie de Sibiu. NTN-SNR, SR2C, Carrefour, Con-A, Continental Forum Sibiu soutiennent le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu.

https://www.facebook.com/pages/Sibiu-Comics-Club/1417038365191315

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.