PROGRAM: Festivalul International de Benzi Desenate din Sibiu

0

Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 si 5 aprilie 2015 a treia editie a Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu.

La cea de-a treia editie a Festivalului sunt invitati doi autori francezi si opt autori români : Thomas Gosselin, Jérôme Cazenave Puiu Manu, Octav Ungureanu, Serban Andreescu, Raluca Dragomir, Dodo Nita. Vor fi prezenti de asemenea : Toma Alexandru, Alin Ivan, precum si a « The Walking Dead Romania ».
afis Festival BD Sibiu 2015
Editia 2015 a Festivalului va fi si ocazia de a celebra trei aniversari importante : 90 de ani de banda desenata româneasca, 50 ani de existenta a Editurii « Ecole des Loisirs » si 25 de ani de banda desenata de la Centrul Belgian din Bruxelles, Belgia. Fiecare aniversare va fi onorata printr-o expozitie prezenta în timpul Festivalului…

Intrarea la toate manifestarile Festivalului este gratuita si vizitatorii vor putea cumpara carti cu BD realizate de autorii prezenti pe toata perioada week-endului.

Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de APIVS si S35R cu sprijinul : Primariei Municipiului Sibiu, a Institutului Francez din România si a Lectoratului francez de la ULBS, Delegatiei Wallonie-Bruxelles de la Bucuresti, Centrului Cultural German Sibiu, Asociatiei francezilor din Sibiu, Librariei « Habitus », Asociatiei Bedefililor din România, Asociatiei « Bulle d’Encre » si  Asociatiei « La Ribambulle » din Franta, Revistei Comics si Harap Alb Continua.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sbiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Societatile comerciale : NTN-SNR, SR2C, CON-A, CARREFOUR si hotelul CONTINENTAL FORUM sustin financiar a treia editie a Festivalului International de Benzi desenate de la Sibiu.
Detalii pe:
program fata program verso

L’association d’amitié Ille-et-Vilaine Sibiu (APIVS) et Solidarité 35 Roumanie organisent les vendredi 3, samedi 4 et dimanche 5 avril 2015, la troisième édition du Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu à la Salle CIT de la Mairie de Sibiu.

Pour cette troisième édition, le Festival invite deux auteurs français et huit auteurs roumains. Thomas Gosselin, Puiu Manu, Octav Ungureanu, Serban Andreescu, Raluca Dragomir, Jérôme Cazenave, Dodo Nita. Nous accueillerons aussi Toma Alexandru, Alin Ivan, ainsi que « The Walking Dead Romania ».
L’édition 2015 sera l’occasion de célébrer trois anniversaires importants : les 90 ans de la bande dessinée roumaine, les 50 ans de la maison d’édition française « L’Ecole des Loisirs » et les 25 ans du Centre Belge de la Bande Dessinée de Bruxelles (Belgique). Chacune sera mise à l’honneur par une exposition, le temps du Festival.
L’entrée au Festival est gratuite et pendant tout le week-end, les visiteurs pourront acheter les BD des auteurs présents.
Le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu est un événement organisé par l’APIVS et S35R avec le soutien de la Mairie de Sibiu, de l’Institut Français de Roumanie et le Lectorat français de l’ULBS, de la délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, du Centre Culturel Allemand de Sibiu, l’association des francais de Sibiu, de la librairie Habitus, de l’association des bédéphiles de Roumanie, de Bulle d’Encre, de La Ribambulle, de  Revista Comics, de  Harap Alb Continua. Action cofinancée par le Conseil Municipal de Sibiu et la Mairie de Sibiu. NTN-SNR, SR2C, Carrefour, Con-A, Continental Forum Sibiu soutiennent le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu.

https://www.facebook.com/pages/Sibiu-Comics-Club/1417038365191315

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează