Program de formare de formatori si consultanti in Economie sociala

0

Selectie Nationala pentru Programul de formare de formatori si consultanti in Economie sociala si managementul intreprinderii sociale 30 mai – 26 iunie 2011, Trento Italia

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile si EURICSE European Research Institute for Cooperatives and Social Enterprises din Trento, Italia anunţă lansarea Programului de formare de formatori si consultanti in Economie sociala si managementul īntreprinderii sociale.

Sursa: stiriong.ro
Programul de formare va fi sustinut īn Italia de EURICSE – European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises și va cuprinde sesiuni de formare teoretică și vizite de studiu pentru pregătirea in domeniul economiei sociale și al managementului īntreprinderii sociale. Programul se va desfășura in Trento, provincia Trentino īn perioada 30 mai – 26 iunie 2011 și va totaliza un număr 90 de ore de formare.

Programul va include teme cum ar fi: caracteristicile īntreprinderii sociale – teorii economice și juridice, istoric si evoluție, contextul de operare al īntreprinderilor sociale (relațiile cu piața si cu sectorul public), instrumente de management al īntreprinderii sociale – businnes plan și raportare socială, etc.

Pot participa la acest program formatori, consultanți, manageri, cu experiență īn unul din următoarele domenii de activitate sau tipuri de organizații:
– Organizații neguvernamentale cu precădere furnizoare de servicii sociale, de ocupare sau formare profesionala,
– Organizații care desfășoară activități de integrare / inserție pe piața muncii pentru diverse categorii defavorizate cum ar fi persoane cu dizabilități (inclusiv ateliere protejate) sau de etnie roma,
– ONG-uri din domeniul protecției mediului (management arii protejate, activități economice eco), dezvoltării locale sau comunitare,
– Asociații de producători agricoli sau asociaţii de proprietari de păduri, composesorate, obști şi asociaţii urbariale, alte asociaţii agricole – ex. organizaţii ale utilizatorilor de apă, consorții de extensie agricole,
– Case de Ajutor Reciproc – inclusiv Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor CARP,
– Cooperative de credit, consum, meșteșugărești, valorificare, agricole, pescăreşti, forestiere,
– Organizații resursa sau umbrela, structuri federative, care oferă sprijin (formare, consultanta, informații, marketing, finanțare, etc.) īntreprinderilor sociale si organizațiilor din economia sociala din Romania,
– Alte organizații cu rol socio-economic sau īntreprinderi sociale,

Selecția participanților va avea in vedere următoarele criterii:
– Experiența de management de minimum 3 ani de preferința īn domeniile de mai sus;
– Experiență īn formare si consultanta, de preferință īn domeniul vizat;
– Cunoaşterea foarte bună a limbii engleze ;
– Disponibilitatea de participare pe toată durata programului de formare ;
– Motivaţia de a disemina rezultatele;
Reprezintă un avantaj următoarele criterii:
– Experiență īn management de afaceri/īntreprinderi, activități economice;
– Absolvirea unui curs de Formare de formatori (Training of Trainers).
Cei 24 participanţi vor avea asigurate materialele de training, transportul, cazarea şi masa pe toată perioada cursurilor.

Dosarul de candidatură va conţine:
– CV (lb. engleză) și scrisoare de intenție (lb. engleza)

Procedura de selecţie este următoarea:
– selecţie preliminară pe baza de dosar
– interviu* și un demo – o sesiune de formare cu durata de 20 de minute (*o parte a interviului va fi susţinută īn limba engleză). Pentru persoanele domiciliate īn alte oraşe decāt Bucureşti vom lua īn considerare posibilitatea desfăşurării unui interviu on-line – necesită căşti, microfon şi webcam.

Vă rugăm să trimiteţi documentele necesare prin e-mail pe adresa silvia.misu@fdsc.ro pānă la data de 24 martie 2011, cu precizarea Formator Prometeus. Rezultatele selecţiei vor fi făcute publice pānă cel tārziu la data de 7 aprilie 2011.

Mai multe informatii aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează