Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de formare de formatori si consultanti in Economie sociala

0

Selectie Nationala pentru Programul de formare de formatori si consultanti in Economie sociala si managementul intreprinderii sociale 30 mai – 26 iunie 2011, Trento Italia

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile si EURICSE European Research Institute for Cooperatives and Social Enterprises din Trento, Italia anunţă lansarea Programului de formare de formatori si consultanti in Economie sociala si managementul īntreprinderii sociale.

Sursa: stiriong.ro
Programul de formare va fi sustinut īn Italia de EURICSE – European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises și va cuprinde sesiuni de formare teoretică și vizite de studiu pentru pregătirea in domeniul economiei sociale și al managementului īntreprinderii sociale. Programul se va desfășura in Trento, provincia Trentino īn perioada 30 mai – 26 iunie 2011 și va totaliza un număr 90 de ore de formare.

Programul va include teme cum ar fi: caracteristicile īntreprinderii sociale – teorii economice și juridice, istoric si evoluție, contextul de operare al īntreprinderilor sociale (relațiile cu piața si cu sectorul public), instrumente de management al īntreprinderii sociale – businnes plan și raportare socială, etc.

Pot participa la acest program formatori, consultanți, manageri, cu experiență īn unul din următoarele domenii de activitate sau tipuri de organizații:
– Organizații neguvernamentale cu precădere furnizoare de servicii sociale, de ocupare sau formare profesionala,
– Organizații care desfășoară activități de integrare / inserție pe piața muncii pentru diverse categorii defavorizate cum ar fi persoane cu dizabilități (inclusiv ateliere protejate) sau de etnie roma,
– ONG-uri din domeniul protecției mediului (management arii protejate, activități economice eco), dezvoltării locale sau comunitare,
– Asociații de producători agricoli sau asociaţii de proprietari de păduri, composesorate, obști şi asociaţii urbariale, alte asociaţii agricole – ex. organizaţii ale utilizatorilor de apă, consorții de extensie agricole,
– Case de Ajutor Reciproc – inclusiv Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor CARP,
– Cooperative de credit, consum, meșteșugărești, valorificare, agricole, pescăreşti, forestiere,
– Organizații resursa sau umbrela, structuri federative, care oferă sprijin (formare, consultanta, informații, marketing, finanțare, etc.) īntreprinderilor sociale si organizațiilor din economia sociala din Romania,
– Alte organizații cu rol socio-economic sau īntreprinderi sociale,

Selecția participanților va avea in vedere următoarele criterii:
– Experiența de management de minimum 3 ani de preferința īn domeniile de mai sus;
– Experiență īn formare si consultanta, de preferință īn domeniul vizat;
– Cunoaşterea foarte bună a limbii engleze ;
– Disponibilitatea de participare pe toată durata programului de formare ;
– Motivaţia de a disemina rezultatele;
Reprezintă un avantaj următoarele criterii:
– Experiență īn management de afaceri/īntreprinderi, activități economice;
– Absolvirea unui curs de Formare de formatori (Training of Trainers).
Cei 24 participanţi vor avea asigurate materialele de training, transportul, cazarea şi masa pe toată perioada cursurilor.

Dosarul de candidatură va conţine:
– CV (lb. engleză) și scrisoare de intenție (lb. engleza)

Procedura de selecţie este următoarea:
– selecţie preliminară pe baza de dosar
– interviu* și un demo – o sesiune de formare cu durata de 20 de minute (*o parte a interviului va fi susţinută īn limba engleză). Pentru persoanele domiciliate īn alte oraşe decāt Bucureşti vom lua īn considerare posibilitatea desfăşurării unui interviu on-line – necesită căşti, microfon şi webcam.

Vă rugăm să trimiteţi documentele necesare prin e-mail pe adresa silvia.misu@fdsc.ro pānă la data de 24 martie 2011, cu precizarea Formator Prometeus. Rezultatele selecţiei vor fi făcute publice pānă cel tārziu la data de 7 aprilie 2011.

Mai multe informatii aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.