Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de burse pentru viitori ingineri, în cele mai mari universități tehnice din România

0

Studenți ai celor mai mari 4 universități cu profil tehnic din România vor primi o bursă privată de studii în cadrul programului internațional Roberto Rocca Education Program, implementat în România de TenarisSilcotub.

Roberto Rocca Education Program (RREP) este o inițiativă prin care compania Tenaris și grupul Techint sprijină învățământul de profil tehnic la nivel universitar în 17 țări din întreaga lume și oferă susținere studenților pasionați de inginerie, cu potențialul de a deveni lideri în această industrie. Bursierii intră astfel într-o companie de elită: din zecile de mii de studenți din întreaga lume, doar aproximativ 600 de persoane se califică, la nivel global, pentru o asemenea bursă, din care 40 în România.

În România, RREP se află la ediția cu numărul 13. Din 2006, TenarisSilcotub a investit peste 5 milioane de lei pentru a susține viitorul academic și profesional a 480 de tineri cu rezultate academice excelente, care șiau demonstrat pasiunea pentru inginerie și potențialul de leadership. În acest an, listei bursierilor i se mai adaugă alți 40 de tineri, care vor primi fiecare o bursă de studiu în valoare de 9.600 lei / an. Beneficiarii sunt studenți ai Universității Politehnice București (UPB), ai Universității Tehnice ClujNapoca (UTCN), ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și ai Universității de Petrol și Gaze Ploiești, aleși din aproximativ 200 de candidați.

Tinerii incluși în programul Roberto Rocca sunt liderii de mâine ai industriei românești, vedem acest lucru an de an din rezultatele lor excepționate și parcursul lor profesional de după absolvire. Acest program de burse este un angajament pe termen lung față de România, un semn al contribuției Tenaris la susținerea sistemului educațional pe termen lung și la construcția unei societăți care își recunoaște și răsplătește valorile”, a declarat Mihaela Popescu, CEO TenarisSilcotub.

Candidații selectați au demonstrat, atât la facultate cât și în centrele de evaluare organizate de TenarisSilcotub, că au competențe și rezultate. Printre criterii se numără și activitățile extracurriculare în care sunt implicați, cunoașterea limbii engleze, abilități analitice și matematice. Totodată, în exerciții de grup, ei și-au arătat abilitățile lor de leadership, persuasiune, discurs public și, bineînțeles, cunoștințele tehnice.

Am aflat de bursă fiindcă Tenaris este o companie foarte implicată în viața facultății, prin participarea la evenimente și informațiile transmise permanent spre noi. Încă din timpul selecției mi-am dat seama că va fi o experiență foarte utilă, fiindcă a fost un proces riguros, care ne-a testat abilitățile de matematică și logică, dar și cele non-formale, sub presiunea unui timp destul de scurt – un exercițiu foarte bun pentru viitoarele interviuri de angajare. În plus, a fost o ocazie de a interacționa cu oameni din alte domenii de studiu și dintr-o companie multinațională, iar sprijinul financiar este la rândul lor foarte important pentru un student. Vreau să lucrez în viitor în cercetare, într-un laborator care dezvoltă noi tipuri de materiale, așa că deja m-am interesat de bursele Roberto Rocca la nivel de doctorat”, a spus Alexandra Stoica, studentă la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din cadrul Universității Politehnice București.

Odată selectați, tinerii pot beneficia de consiliere și au prioritate dacă doresc să participe la internship-uri în cadrul TenarisSilcotub, iar experiența de bursier poate reprezenta în viitor un avantaj pentru cei care doresc să facă primii pași în carieră în companie. Acceptarea unei burse RREP nu presupune nicio obligație față de compania care le oferă, studenții fiind în continuare liberi să aleagă cele mai bune opțiuni profesionale pentru cariera lor.

* Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare din oțel și servicii conexe pentru industria energetică a lumii și pentru alte aplicații industriale. Clienții noștri includ majoritatea companiilor de petrol și gaze, iar veniturile companiei s-au ridicat la 4,3 miliarde USD în 2016. Cu o echipă de 19.000 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrată de producție și finisare a produselor tubulare, precum și centre de cercetare și centre de servicii. Operațiunile industriale ale companiei au loc în America de Nord și de Sud, Europa, Orientul Mijloc, Asia și Africa, cu o prezență directă pe cele mai multe dintre piețele importante de petrol și gaze.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.