Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prognoza pozitiva pentru locurile de munca din Romania

0

Cifrele indică o previziune pozitivă cu privire la perspectivele de angajare din România pentru trimestrul al treilea Potrivit unui studiu al companiei Manpower, previziunile sunt cele mai optimiste din ultimii 3 ani.

„Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nicio schimbare, potrivit mediafax.ro

Potrivit acestui studiu, cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est (Perspectivă Netă de Angajare de 35%). Creşteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat în Nord-Vest, cât şi în Sud, unde sunt raportate previziuni de +23%. Angajatorii din Vest prognozează o piaţa a muncii caracterizată de un climat activ în ceea ce priveşte angajările, cu o perspectivă de +22%.

——

About ManpowerGroup Romania

ManpowerGroup Romania is one of the leaders in innovative workforce solutions creates and delivers services that help clients meet their business and workforce objectives while enhancing their competitiveness. Manpower Professional is Manpower’s brand delivering an entire range of services: recruitment, temporary working, selection, outsourcing and consulting on middle & top managers and specialists. Our extensive resources, world-class client list, and reputation attract a diverse group of talented candidates, with every level of education, skills and experience ranging from permanent direct hire to one-day contracts. Manpower is present in Romania since 2003 with 11 currently open up branches in eight cities (Bucharest, Timisoara, Brasov, Cluj, Iasi, Ploiesti, Craiova and Pitesti) following the nationwide network expansion in the shortest time. More information on Manpower Romania is available at www.manpower.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.