Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesori romani la NASA, prin programul Honeywell Educators at Space Academy

0

DOI PROFESORI AU REPREZENTAT ROMÂNIA LA NASA ÎN CADRUL PROGRAMULUI HONEYWELL EDUCATORS AT SPACE ACADEMY.  

  • Parteneriatul unic între Honeywell și Centrul Spațial din USA oferă profesorilor din 33 de tări și 45 de state din SUA noi tehnici de a atrage studenții către domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.
  •  Din 2004, programul a inspirat generații de cercetători și ingineri și peste 3 milioane de studenți din întreaga lume au beneficiat de acest program.

București, 20 Iulie 2017Honeywell (NYSE: HON) și partenerul US Space & Rocket Center (USSRC) au primit peste 200 de profesori de gimnaziu, din 33 de tări și 45 de state și teritorii din S.U.A., la Honeywell Educators at Space Academy (HESA). Timp de două săptămani consecutive, în perioada 14-27 iunie, profesorii au avut ocazia de a-și reaprinde pasiunea pentru educația stiintifică, tehnică, inginerie și matematică (STEM).

profesori Romania_HESA 2017

Honeywell Hometown Solutions, inițiativa companiei în domeniul responsabilității sociale, în parteneriat cu USSRC, a creat acest program în 2004. De atunci, 2776 de profesori din 62 de țări și 52 de state din S.U.A  au absolvit programul HESA, cu  un impact major asupra a peste 3 milioane de studenți din întreaga lume. De la începutul programului și până acum aproape 60 de profesori din țara noastră au participat la acest program. Anul acesta, România a fost reprezentată de către Prof. Doina Preda, profesor de matematică în cadrul Liceului Teoretic “Dante Aligheri” din București și Prof. Sandu Golcea, profesor de fizică în cadrul Colegiului Național “C.D.Loga” din Timișoara.

“Mi-am dorit foarte mult să particip la acest program, în primul rând pentru oportunitatea de a face schimb de idei cu profesori din toată lumea. A fost o experiență unică pentru mine ca profesor și m-am întors din S.U.A cu dorința de a organiza activități extracurriculare centrate pe robotică și pentru elevii liceului nostru. Robotica aduce împreună discipline precum matematica, fizica și informatica iar un nivel crescut de cunoștinte în zona aceasta s-ar putea traduce în mai multe oportunități profesionale pentru elevii noștri”, a declarat Prof. Doina Preda.

„Tehnologia se schimbă exponențial. Lucruri care păreau odinioară imposibile au devenit acum realitate – ne aflăm în călătoria noastră spre Marte”, a declarat Dr. Deborah Barnhart, CEO și director executiv al US Space & Rocket Center. „Investiția în educația următoarei generații de lideri și studenți este cheia succesului la nivel mondial. Explorarea îmbunătățește calitatea vieții pentru întreaga omenire prin descoperiri în stiință și inginerie. Programul Honeywell Educators at Space Academy oferă profesorilor instrumente și metode interesante pentru a schimba viața studenților din întreaga lume „.

Programul include 45 de ore de instruire în clasă și în laborator, axate pe știință, explorarea spațiului și dezvoltarea abilităților de leadership. Profesorii participă la exerciții și misiuni în spațiu folosind instrumente de inaltă performanță, urmează ore de IT și programare, exersează tehnici de supraviețuire la nivelul solului și pe apă. De asemenea, profesorii participă la programe interactive prin care învață tehnici noi de predare astfel încât orele lor de curs să fie cât mai atractive pentru elevi.

„Participarea la programul Honeywell Educators at Space Academy a fost cu adevărat una dintre cele mai frumoase experințe din cariera mea de profesor”, a povestit Jodie Guillen, din Moriarty, NM, absolventă a cursului în 2016. „Abia aștept să mă întorc în clasă și să folosesc tot ce am învățat ca să inspir viitorii oameni de știință care poate se află printre copiii din clasa mea. Cine știe, poate că unul dintre elevii mei chiar va merge pe Marte într-o zi”.

„Fiind o companie de top în tehnologie și software, Honeywell acordă o importanță deosebită educației următoarei generații de ingineri și oameni de știință”, a subliniat Mike Bennett, președinte Honeywell Hometown Solutions. „Profesorii care participă la acest program înțeleg importanța educației STEM mai bine decât oricine. Ei folosesc aceste cunoștințe pentru a-și menține elevii pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică „.

Candidații HESA urmează un proces riguros de selecție. Profesorilor admiși în acest program le sunt acoperite toate cheltuielile (bilete de avion, materiale și supor de curs, masă și cazare), prin intermediul sprijinului generos oferit de Honeywell și angajații săi.

Pentru mai multe informații despre HESA, accesați: https://educators.honeywell.com/

USA group photo on Day 1, Week 1 of the Honeywell Educators at Space Academy (HESA) at the U.S. Space and Rocket Center (USSRC) in Huntsville, Alabama, Thursday, June 15, 2017.

USA group photo on Day 1, Week 1 of the Honeywell Educators at Space Academy (HESA) at the U.S. Space and Rocket Center (USSRC) in Huntsville, Alabama, Thursday, June 15, 2017.

Despre U.S. Space and Rocket Center
U.S. Space and Rocket Center, găzduiește Space Camp®, Aviation Challenge® și Space Camp® Robotics, capsula Apollo 16, racheta istorică National Historic Saturn V și expoziții de călătorie de clasă mondială. USSRC este Centrul Oficial de Vizitare pentru NASA Marshall Space Flight Center și o vitrină pentru tehnologiile naționale de apărare dezvoltate la U.S. Army’s Redstone Arsenal. Pentru a afla mai multe despre programele și activitățile interesante de la USSRC, vizitați www.rocketcenter.com.

Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Leadership Challenge Academy face parte din Honeywell Hometown Solutions, inițiativa companiei în domeniul cetățeniei corporative, concentrată pe cinci domenii de importanță vitală: educația în domeniul științei și matematicii securitatea și siguranța familiei, locuințe și adăposturi, habitat și conservare și ajutor umanitar. Împreună cu cele mai importante instituții publice și nonprofit, Honeywell a dezvoltat programe importante pentru a răspunde acestor nevoi în comunitățile pe care le servește. Pentru mai multe informații, vizitați http://citizenship.honeywell.com/.

Despre Honeywell România

Înființată în plan local în 1997, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați http://honeywell.com/country/ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.