Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesori romani de fizica, la NASA

0

Doi profesori români de fizică s-au întors din călătoria vieţii lor, programul astronautic la Honeywell Educators @ Space Academy (HESA). Dupa ce au urmat programul de pregatire a astronauților, profesorii au venit acasă plini de inspirație și înarmați cu idei practice pentru revigorarea predării fizicii și aplicarea ei în rezolvarea problemelor vieții reale.

HESA-W1D01_-_0068_-_Romania

În parteneriat cu U.S. Space & Rocket Center (USSRC), Honeywell (NYSE:HON) a dezvoltat programul premiat de şcolarizare conceput pentru a-i ajuta pe profesorii de matematică şi ştiinţe ale naturii din învăţământul mediu să educe mai eficient elevii în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM).

Carmen Tănăsescu, professor de fizică în Brașov:  « A fost o experiență unică ce a exploatat toate aptitudinile unui cadru didactic. Este foarte important pentru un profesor de fizică să poată trăi teoria pe care o predă la clasă de ani buni. Am aflat cum funcționează navetele spațiale, teoria aplicând-o apoi într-un simulator. Am făcut parte din echipa terestră, am jucat rolul cercetătorului și al specialistului care fixează defecțiunile apărute în timpul zborului. Am participat la construirea și lansarea unei rachete. Tot echipa mea a ieșit să repare nava în spațiul cosmic. Absolut toate pot fi aplicate și la clasă și le voi introduce în conținutul optionalului. » 

Carmen Tănăsescu povestește cum experiența Honeywell Educators @ Space Academy a fost ‘ca o revelație’, « Am văzut cum îi pot face pe elevi să prindă cu adevărat pasiune pentru opționalul de astrofizică, imaginile pe care le pot capta din biblioteca NASA sunt doar un instrument ».

Dl. profesor Adrian Mehedinți – profesor de fizică Puchenii Mari: « Am fost impresionat că o companie este dispusă să investească în perfecționarea mea ca profesor. Tot ce știam a căpătat alte dimensiuni. Am intrat în capsulele astronauților, am văzut cum astronauții își exersează manevrele în simulatoare, am fost la câțiva metri de uriașele motoare și componentele rachetei Saturn V, am văzut replicile modulului lunar la dimensiuni reale, a roverului lunar și a capsulei de revenire în atmosferă a  astronauților… Am trăit poveștile misiunilor pe Lună pe care-mi plăcea să le spun la clasă elevilor mei, acum însă le voi putea oferi și acele detalii concrete și spectaculoase care dau viață legendelor și stârnesc curiozitatea și pasiunea pentru știință.  Nu se știe în ce clasă sunt urmașii lui Armstrong. »

Începând din 2004, educatorii şi-au împărtăşit experienţa şi cunoştinţele cu peste 2 milioane de elevi, inspirându-i pe mulţi să îşi continue educaţia şi să îşi construiască o carieră în domeniul STEM.

Acest program are drept principal scop reaprinderea pasiunii profesorilor”, a spus Tom Buckmaster, preşedintele Honeywell Hometown Solutions, iniţiativa globală cetăţenească a companiei care se ocupă de HESA. „Subiectele din domeniul STEM sunt printre cele mai dificil de predat, dar această experienţă îi ajută pe profesori să descopere noi metode de a prezenta planurile de lecţii în faţa viitoarelor generaţii de ingineri, programatori, matematicieni şi astronauţi.”

HESA-W1D03_-_0202_-_Adrian_Ion_Mehendinti_-_Romania

47 de profesori români au fost aleși să participe la programul Honeywell Educators, în 10 ani.

În acest an, 204 profesori din 27 de ţări, inclusiv 144 din 43 de state şi teritorii U.S.A., au participat la unul din cele două programe de cinci zile oferite timp de mai multe săptămâni consecutive, începând din 11 – 24 iunie la USSRC, la Huntsville, Ala.

Honeywell este lider de nivel mondial în ceea ce priveşte educarea profesorilor din domeniul STEM”, a observat Dr. Deborah Barnhart, CEO şi director executiv al USSRC. „Aceşti profesori, la rândul lor, inspiră anual zeci de mii de elevi din întreaga lume. Ne face plăcere să fim parteneri cu Honeywell pentru a ajuta la dezvoltarea generaţiei următoare din domeniul STEM.”

Pentru a ajunge la Honeywell Educators @ Space Academy, candidaţii trebuie să treacă printr-un proces minuţios de selecție. Profesorii care se califică primesc şcolarizări, călătorii dus-întors cu avionul, instruire, mese şi cazare sponsorizate de Honeywell şi angajaţii acestei companii.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.