Profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. “Ambasador” Enescu.

1

Cel puţin o parte din românii care trăiesc în alte ţări sunt respectaţi şi apreciaţi pentru munca lor, dar ştiai cu siguranţă acest fapt:-) Un exemplu frumos în acest sens este violonistul Remus Azoiţei, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra.

Prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian

Violonistul Remus Azoiţei şi pianistul Eduard Stan au înregistrat prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian. Remus Azoiţei este singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, este unul dintre cei mai tineri profesori ai instituţiei, scrie Adevarul.ro

Profesor într-o şcoală de elită

Remus Azoiţei a părăsit România în 1995 şi s-a stabilit în capitala Marii Britanii. „Sunt înşurubat în Londra atât de bine, încât nu mai simt asta. Sâmburele tot românesc rămâne, s-au schimbat însă detaliile”. A fost angajat de Royal Academy din Londra la vârsta de 30 de ani. „Eram cel mai tânăr cadru didactic de acolo din istoria Academiei, o instituţie foarte veche, de la 1728, de mare tradiţie şi greutate. Am ales Occidentul tocmai pentru că am prins această poziţie excepţională: să fii profesor la Royal Academy din Londra e o mare onoare şi pentru mine personal, şi pentru mine ca român”, spune Remus Azoiţei.

 

Interviul complet o sa fie accesibil pe adevarul.ro

via ziarero

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează