„Probabil ca nici o alta tara nu are mai multe premii la Cannes pe cap de locuitor” (New York Times)

0

Filmul romanesc are din nou parte de recunoastere internationala, daca mai era cazul!
New York Times: „Probabil ca nici o alta tara nu are mai multe premii la Cannes pe cap de locuitor”

Filmele „Medalia de onoare” si „Lumea vazuta de Ion B” – au fost rasplatite cu Premiul Publicului la Festivalul Filmului Romanesc de la New York, desfăşurat între 3 şi 5 decembrie la Tribeca Cinemas.

Evenimentul organizat de ICR New York împreună cu TIFF şi Tribeca Cinemas a arătat în acest an 18 filme recente, strânse sub titlul-umbrelă „A New Begining”. Majoritatea proiecţiilor au fost sold-out, iar la unele coada la bilete a ieşit până în stradă, scrie hotnews.ro

„Romania is a small country on the edge of Europe, with a tiny film industry — it’s more like a passionate, fractious, underfinanced social network — and a very large footprint in the world of cinema. Perhaps no nation has more Cannes prizes per capita, or a better streak at that festival, where Romanian films have been one of the big stories of the past decade.” (NY Times)

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează