Printul Charles promoveaza Transilvania ­intr-un mesaj video!

2

La Washington vor fi organizate în această săptămână o serie de evenimente cu tema „Transilvania – pierdută şi regăsită” la Ambasada României din Washington. Conferinţa „Transilvania – pierdută şi regăsită” va fi însoţită şi de o expoziţie ce va fi deschisă până la sfârşitul acestei luni şi este organizată de „Fundaţia Mihai Eminescu„, anunta romanialibera.ro

Parte a unui program de promovare a patrimoniului românesc este şi un mesaj video înregistrat de Prinţul Charles, un cunoscător al Transilvaniei. „Am fost fascinat de această parte a lumii magică”, afirmă Prinţul.

Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat în mai multe ocazii ataşamentul faţă de Transilvania şi admiraţia pentru proiectele desfăşurate în domeniul restaurării caselor şi păstrării obiceiurilor şi meşteşugurilor tradiţionale din vechile sate săseşti.

„Prinţul Charles s-a familiarizat cu problemele satelor din Ardeal (multe părăsite de cei care le-au ridicat încă înainte de 1989), implicându-se în refacerea mai multor case şi încercând să-i convingă pe cei rămaşi sau veniţi în aceste locuri de valoarea tradiţională şi unicitatea acestora. „Încă de la prima mea vizită în Transilvania, în 1997, am fost fascinat de acestă parte magică a lumii, ascunsă în estul Europei, în inima României. Transilvania este un loc de o frumuseţe specială, plin de bogăţii culturale”, îşi începe mesajul Prinţul Charles.

Mai multe informaţii pe romanialibera.ro
PS: Multumim Oana Petria!

foto Florin Ghinda, 2009

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

 1. avatar

  Va citesc articolele cu placere.
  Stirea de mai sus este intr-adevar un motiv de mandrie pentru noi.
  Nu am fi putut visa la un ambasador mai bun pentru Romania.
  De fapt nici nu meritam un ambasador atat de urmarit si influent precum Printul Charles. Iar articolul dvs o dovedeste din plin.
  V-ati alocat mai putin timp ca sa il scrieti decat am alocat eu timp sa scriu acest comentariu.
  Traducerile de mai sus sunt Cel Putin Execrabile.
  Arata superficialitate si lipsa de respect pentru subiectul vostru principal.
  Trageti singuri concluziile. Eu atat va spun: Sa va fie rusine!

 2. avatar

  @Theo,
  multumim pentru comentariu. Suntem putin surprinsi pe de o parte de cuvintele de bine din prima parte a mesajului – iar apoi de cuvintele nu tocmai bune de la final.
  Puteti sa ne explicati?

Comentează