Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Principesa Moștenitoare Margareta, noul președinte al Crucii Roșii Române

0

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României a fost aleasă președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul Adunării Generale.

IMG_9056

Aleasă cu majoritate de voturi, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a Românie, a declarat:

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.

Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost susținută, încă de la înființare, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament și abnegație în acțiuni umanitare ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR)s-a desfășurat vineri, 15 mai, la Brașov și a avut ca obiectiv alegerea noilor organe de conducere a SNCRR.

Reuniunea a fost deschisă și condusă de dna Mihaela Geoană, președintele în funcție al SNCRR, care, la final de mandat a declarat că a fost o onoare să fie președinte al acestei instituții.

“A fost un privilegiu și o mare onoare să conduc cea mai veche și prestigioasă organizație umanitară a României. Acești ani împreună ne-au arătat cât de actuală ne este misiunea și cât de ‎perene sunt principiile noastre. Intr-o societate care încă iși caută drumul, în care săracia, egoismul, indiferența sau chiar abandonul par să devină dominante, Crucea Roșie Română trebuie să rămână un punct de sprijin, un reper și un exemplu al unei Românii în care solidaritatea, întrajutorarea și compasiunea militantă devin regula, și nu exceptia”.

In cadrul Adunarii Generale a Crucii Roșii Române au mai fost alesi cei șase vicepresedinți ai institutiei –dl. Raed Arafat, dna Laura Elena Chirean, dl. Victor Paul Dobre, dl. Victor Boiangiu, dl. Aurel Dănuț Axinte și dl. Alexandru Bănică, – dar și trezorierul SNCRR – dl. Claudiu Gănțoi.

La Adunarea Generală a fost prezentat Raportul privind activitatea SNCRR în perioada martie 2013-martie 2015, precum și Strategia SNCRR de dezvoltare pentru perioada 2015-2019, alături de prezentarea activității președintelui SNCRR pentru perioada 2007 – 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.