Principesa Moștenitoare Margareta, noul președinte al Crucii Roșii Române

0

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României a fost aleasă președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul Adunării Generale.

IMG_9056

Aleasă cu majoritate de voturi, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a Românie, a declarat:

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.

Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost susținută, încă de la înființare, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament și abnegație în acțiuni umanitare ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR)s-a desfășurat vineri, 15 mai, la Brașov și a avut ca obiectiv alegerea noilor organe de conducere a SNCRR.

Reuniunea a fost deschisă și condusă de dna Mihaela Geoană, președintele în funcție al SNCRR, care, la final de mandat a declarat că a fost o onoare să fie președinte al acestei instituții.

“A fost un privilegiu și o mare onoare să conduc cea mai veche și prestigioasă organizație umanitară a României. Acești ani împreună ne-au arătat cât de actuală ne este misiunea și cât de ‎perene sunt principiile noastre. Intr-o societate care încă iși caută drumul, în care săracia, egoismul, indiferența sau chiar abandonul par să devină dominante, Crucea Roșie Română trebuie să rămână un punct de sprijin, un reper și un exemplu al unei Românii în care solidaritatea, întrajutorarea și compasiunea militantă devin regula, și nu exceptia”.

In cadrul Adunarii Generale a Crucii Roșii Române au mai fost alesi cei șase vicepresedinți ai institutiei –dl. Raed Arafat, dna Laura Elena Chirean, dl. Victor Paul Dobre, dl. Victor Boiangiu, dl. Aurel Dănuț Axinte și dl. Alexandru Bănică, – dar și trezorierul SNCRR – dl. Claudiu Gănțoi.

La Adunarea Generală a fost prezentat Raportul privind activitatea SNCRR în perioada martie 2013-martie 2015, precum și Strategia SNCRR de dezvoltare pentru perioada 2015-2019, alături de prezentarea activității președintelui SNCRR pentru perioada 2007 – 2015.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează