Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prin lume, Spre mine. Un jurnal al devenirii

0

Iți multumesc” – sunt cuvintele magice și deosebit de puternice cu care Iunia Pașca debutează ca și scriitoare. Gratitudinea este resimtiță cu toată ființa de către această tânără de 27 de ani, după o călătorie prin lume, în 4 continente și 40 de țări, către eul interior. O fată obișnuită, crescută frumos cu respectarea normelor sociale și morale, ajunge într-un punct în care își dă seama că singurul lucru care îi lipsește este conștiința de sine. Acesta a fost motivul pentru care Iunia a pornit singură într-o călătorie de redescoperire acum 6 ani. La finalul căreia, iată ce aflăm de la ea:  

„Fiecare din cele patruzeci de țări pe unde am aterizat în ultimii ani mi-au arătat o altă Iunia, una care făcea parte și din acea lume, și din acea cultură, și din acea viață. De la o vreme, am realizat că pe lângă identitatea mea de român, am o identitate mai cuprinzătoare, mai profundă, mai aproape de adevăr. O identitate de copil al lumii de cetățean al planetei. Probabil că atunci când voi părăsi granițele Pământului voi descoperi că sunt un veritabil cetățean al galaxiei, și apoi al universului.” 

Gratitudinea naște dorința de a da înapoi lumii o parte din tine. Iunia dă înapoi lumii din experiența ei, dobândită în urma parcurgerii Pământului în lung și-n lat, sub forma unei cărți educative „Prin lume, Spre mine”. Educativă pentru că, după cum însăși Iunia afirmă, fiecare adolescent are nevoie să descopere lumea și să-și descopere adevărata personalitate și menire. Să realizeze că fiecare dintre noi merită să se afle aici, acum. Să ne amintim că avem o putere interioară, care poate fi utilizată și în folosul celor din jur. Acest proces de descoperire de sine trebuie înțeles și încurajat cu multă răbdare. Reversul medaliei îl constituie conflictele și rebeliunile, urmate de scuturări din cap acompaniate de suspine și omniprezentul „Copiii din ziua de azi…”. De fapt, nu e absolut nimic în neregulă cu copiii din ziua de azi.

PrinLumeSpreMine_coperta

Cartea de debut a Iuniei „Prin lume, Spre mine” împărtășește povestea, lecțiile de viață și schimbările majore de perspectivă câștigate de-a lungul călătoriei către adevărata Iunia. O carte care ne încurajează să descoperim lumea, cu toate emoțiile de care suntem capabili, să trăim cu bune, cu rele și cu grele, cu sughițuri și plânsete și râsete, cu realizări și iubire. Fiecare capitol al cărții ne îndeamnă să răspundem la câte 3 întrebări prețioase pentru autocunoaștere și introspecție. Poate cele mai semnificative sunt :

  1. Am trăit?

  2. Trăiesc?

  3. Cum aleg să trăiesc din acest moment înainte?

Vă așteptăm, așadar, să aflați mai multe despre Iunia și despre aceasta călătorie a devenirii joi, 21 februarie 2013, cu prilejul lansării cărții „Prin lume, Spre mine”, care va avea loc în Timișoara la Iulius Mall demisol, într-un loc transformat pentru câteva ceasuri într-un tărâm cu 40 de țări și 4 continente.

Cine este Iunia?

Iunia Pașca s-a născut la data de 17 mai 1985, în Timișoara. A terminat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara. Activitatea desfășurată în cadrul organizațiilor studențești și de tineret i-au îndrumat pașii într-o călătorie de redescoperire, prin lume. Statutul de călător, prin viața și prin lume, i-a adus slujba mult visată, în domeniul educației, 3 ani în Singapore și alți 2 ani în Anglia, China, Malaezia și Dubai. Dorința de a împărtăși experiența ei de viață   s-a concretizat în prima ei carte „Prin lume, Spre mine.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.