Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul român. Acum 35 000 de ani!

0

35 000 de ani avem pe acest pământ! Teoriile despre leagănul civilizaţiei europene pe teritoriul Roâniei sunt din nou alimentate. E drept, acum ceva vreme arătam mai degrabă a africani decât a români:)

Mai jos este un fragment din articolul scris de Hotnews iar apoi un fragment din textul original în limba engleză publicat de ziarul britanic The Independent

„The Independent publica, in editia sa de luni, imaginea primei fiinte umane care a locuit in Europa. Expresia “Suntem aici de mii de ani” tocmai a capatat o noua semnificatie. Acum putem sa spunem “Suntem aici de 35 de mii de ani” si sa aratam si poza care s-o dovedeasca”, scrie pe blogul sau Bradut Ulmanu, care a semnalat articolul din The Independent. Potrivit publicatiei britanice, chipul apartine primului barbat / femeie care a locuit in padurile din Muntii Carpati, pe teritoriul actual al Romaniei, in urma cu 35.000 de ani. Un specialist britanic in medicina judiciara, Richard Neave, a folosit fragmente de craniu si de mandibula gasite intr-o pestera pentru a realiza un model al „primului român”. Trasaturile chipului indica asemanarile primilor europeni cu stramosii lor africani.”

Revealed: the face of the first European
35,000-year-old skull fragments found in Romania are made flesh by scientists
By Steve Connor, Science Editor

„This is the face of the first anatomically-modern human to live in Europe. It belonged to a man – or woman – who inhabited the ancient forests of the Carpathian Mountains in what is now Romania about 35,000 years ago.The artist’s reconstruction – a face that could be male or female – is based on the partial skull and jawbone found in a cave where bears were known to hibernate. The facial features indicate the close affinity of these early Europeans to their immediate African ancestors, although it was still not possible to determine the person’s sex.”
Fotografia în original este pe site-ul celor de la The Independent aici

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.