Primul român. Acum 35 000 de ani!

0

35 000 de ani avem pe acest pământ! Teoriile despre leagănul civilizaţiei europene pe teritoriul Roâniei sunt din nou alimentate. E drept, acum ceva vreme arătam mai degrabă a africani decât a români:)

Mai jos este un fragment din articolul scris de Hotnews iar apoi un fragment din textul original în limba engleză publicat de ziarul britanic The Independent

„The Independent publica, in editia sa de luni, imaginea primei fiinte umane care a locuit in Europa. Expresia “Suntem aici de mii de ani” tocmai a capatat o noua semnificatie. Acum putem sa spunem “Suntem aici de 35 de mii de ani” si sa aratam si poza care s-o dovedeasca”, scrie pe blogul sau Bradut Ulmanu, care a semnalat articolul din The Independent. Potrivit publicatiei britanice, chipul apartine primului barbat / femeie care a locuit in padurile din Muntii Carpati, pe teritoriul actual al Romaniei, in urma cu 35.000 de ani. Un specialist britanic in medicina judiciara, Richard Neave, a folosit fragmente de craniu si de mandibula gasite intr-o pestera pentru a realiza un model al „primului român”. Trasaturile chipului indica asemanarile primilor europeni cu stramosii lor africani.”

Revealed: the face of the first European
35,000-year-old skull fragments found in Romania are made flesh by scientists
By Steve Connor, Science Editor

„This is the face of the first anatomically-modern human to live in Europe. It belonged to a man – or woman – who inhabited the ancient forests of the Carpathian Mountains in what is now Romania about 35,000 years ago.The artist’s reconstruction – a face that could be male or female – is based on the partial skull and jawbone found in a cave where bears were known to hibernate. The facial features indicate the close affinity of these early Europeans to their immediate African ancestors, although it was still not possible to determine the person’s sex.”
Fotografia în original este pe site-ul celor de la The Independent aici

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează