Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul program complet de certificare în Design Sprint din România

0

Un training 360 de grade, ce te va duce de la zero la Facilitator de Design Sprint, în doar 5 zile.

În România este implementat de AIMS Timișoara în colaborare cu Design Sprint Academy – companie recunoscută la nivel mondial pentru îmbunătățirile substanțiale aduse metodei inițiale, lansate de Google Ventures.

Sursa aici.

Așadar, ce este Design Sprint?

Este acea metodă inovatoare și rapidă, folosită pentru a rezolva o problemă complexă, prin parcurgerea unor pași clari definiți – de la idee la prototip și testare. A fost dezvoltată – cum spuneam mai sus – de Google, iar după succesul înregistrat a fost implementată în companii de dimensiuni mici sau mari, de pe întreg globul, acoperind cele mai diverse industrii, de la asigurări și robotică până la entertainment sau sisteme bancare.

Cum funcționează?

Cu o echipă mică și un program clar pentru 4 zile, se progresează rapid de la o problemă la o soluție testată.
· În prima zi se crează “harta” problemei;
· În cea de-a doua zi toți membrii echipei schițează idei și împreună decid care idei sunt cele mai puternice;
· În cea de-a treia zi se construiește un prototip realist;
· În ultima zi se testează prototipul cu 5 clienți reali.

Programul celor trei module:

Modulul 1. Design Sprint 3.0, 10 – 11 februarie;

Două zile în care participanții experimentează – pe baza unui studiu de caz real – o formă condensată de Design Sprint și vor trece prin toate fazele lui, din postura de participant. Cum altfel ar putea accede spre rolul de facilitator fără să experimenteze procesul mai întâi pe propria piele?

Modulul 2. Problem Framing, 12 februarie;

O zi de workshop în care obiectivele sunt alinierea perspectivelor oamenilor de decizie în jurul problemei identificate, precum și dezvoltarea empatiei în jurul nevoilor clientului (intern sau extern). #ProblemFraming este o abordare dezvoltată integral de Design Sprint Academy și reprezintă una dintre principalele îmbunătățiri aduse metodologiei inițiale. (În anul 2018, echipa Design Sprint Academy a fost invitată la Google in San Francisco, pentru a susține un training despre îmbunătățirile aduse procesului initial).
Aici sunt reacțiile participanților, după acest workshop.

Modul 3. Design Sprint Facilitation 13-14 februarie;

Acest modul pune accent pe abilitățile de moderator ale participanților, fiecare dintre aceștia facilitând o parte din întreg procesul, iar apoi beneficiind de pe urma unei sesiuni de debriefing despre “best practices” pentru acea parte a sprint-ului. Participanții vor avea acum spațiul să își consolideze informațiile deja primite în primele două module și să-și dezvolte încrederea necesară pentru a-și apăsa butonul “Sprint!”.

Detalii despre întreg programul aici: https://bit.ly/2tOv92c sau printr-un mail la colega noastră Codruța Lucuța – codruta.lucuta@tm.aims.ro

La sfârșitul celor trei module, urmează examenul teoretic și cel practic. Mai multe detalii aici.

Traineri:

Ionut (John) Vetan, Design Sprint Academy

Ionuț Vetan este fondatorul și CEO-ul Design Sprint Academy, una dintre cele mai apreciate companii de Design Sprint din lume. Cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltare de produse digitale, inovație și transformare, Ionuț ajută organizații de pe tot globul să integreze procesele de Design Sprint, ca o metodă eficientă de inovare. În calitate de strateg, coach și trainer, oferă – cu multă pasiune – sfaturi de leadership și ghidează echipe spre rezultate de impact.

Codruta Lucuta, AIMS International Romania & Design Sprint Academy

Trainer senior și consultant cu o experiență de peste 15 ani în training-uri de soft skills, în ultimii doi ani Codruta și-a împărțit viața profesională între cele două companii – AIMS și Design Sprint Academy. S-a îndrăgostit de Design Sprint odată ce a înțeles că empatia este una dintre valorile de bază ale metodei. Rolul Codruței în Design Sprint Academy este să pregătească viitorii facilitatori de Design Sprint, și, ca și trainer în zeci de programe, a câștigat experiență valoroasă din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.