Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul festival online de film francez: MyFrenchFilmFestival

0

Între 16 ianuarie – 16 februarie 2015 cinefilii din întreaga lume vor putea viziona peste 20 de filme în cadrul MyFrenchFilmFestival, primul festival online de film francez. În România filmele se pot viziona prin platforma online myfrenchfilmfestival.com și prin Orange TV Go, disponibil pe laptop, tabletă și smartphone.

plein-soleil-gratuit-le-16-janvier-2015

SELECȚIA

Zece lungmetraje și 10 scurtmetraje, subtitrate în 13 limbi, vor concura în mediul online timp de o lună. Pe lângă filmele realizate în Franța, selecția include două filme belgiene, un film de patrimoniu și două producții canadiene în limba franceză.

UNDE POT FI VIZIONATE FILMELE?

Filmele sunt disponibile pentru cei interesați pe platforma online myfrenchfilmfestival.com, precum și pe platformele celor 25 de parteneri, diferiți în funcție de țară. Lista include și platforma iTunes în peste 90 de țări. Scurtmetrajele pot fi vizionate gratuit.

Lungmetrajele sunt gratuite în anumite țări (inclusiv America latină, China, India, Polonia, Rusia și Turcia) sau pot fiachiziționate

într-un pachet (9,99 EURO) sau individual (1,99 EURO). În România, ele sunt subtitrate și accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro sau în aplicaţia Orange TV Go, iar traficul de date este taxat în funcţie de serviciul de internet folosit.

CÂND?

Prin Orange TV Go filmele vor putea fi urmărite pe toată durata festivalului. Pe platforma online myfrenchfilmfestival.com filmul În plin soare va fi disponibil gratuit timp de 24 de ore în prima zi a festivalului (16 ianuarie 2015).Toate filmele din festival vor fi disponibile timp de o lună în 13 limbi (arabă, bulgară, chineză, engleză, franceză, germană, italiană, japoneză, polonă, portugheză, rusă, spaniolă și turcă).

Ediția de anul trecut a festivalului MyFrenchFilmFestival a avut un success nemaiîntâlnit. Filmele au fost vizionate din 205 de teritorii diferite, cu patru milioane de vizionări ale scurt- și lungmetrajelor în decurs de o lună, prin platformamyFrenchFilmFestival.com și platformele partenere.

10 LUNGMETRAJE IN COMPETIȚIE

Comment j’ai détesté les maths d’Olivier Peyon
Eastern Boys de Robin Campillo
L’Étrange Couleur des larmes de ton corps (Belgia) de Hélène Cattet și Bruno Forzani
Les Gazelles de Mona Achache
Hippocrate de Thomas Lilti
Tirez la langue mademoiselle de Axelle Ropert
Tristesse club de Vincent Mariette
Une place sur la terre de Fabienne Godet
Respire de Mélanie Laurent
Vandal de Hélier Cisterne

10 SCURTMETRAJE IN COMPETIȚIE

Aïssa, Clément Tréhin-Lalanne
Dip N’ Dance, Hugo Cierzniak
Extrasystole, Alice Douard
Guy Moquet, Demis Herenger
La Bûche de Noël (Belgia), Stéphane Aubier, Vincent Patar
La Virée à Paname, Carine May, Hakim Zouhani
Le Retour, Yohann Kouam
Les Insouciants, Louise de Prémonville
Molii, Hakim Zouhani, Yassine Qnia, Carine May, Mourad Boudaoud
Shadow, Lorenzo Recio

ÎN AFARA COMPETIȚIEI
Film de patrimoniu: În plin soare de René Clément (versiunea restaurată)

Quelqu’un d’extraordinaire, Monia Chokri (Québec)

Chasse au Godard de Abbittibbi, Éric Morin (Québec)

C’est dur d’être aimé par des cons de Daniel Leconte

JURIUL

Juriul este prezidat de către Michel Gondry, alături de Joachim Lafosse (Belgia), Nadav Lapid (Israel) și Abderrahmane Sissako (Mauritania).

PREMIILE

Premiul pentru Regie Chopard. Atribuit de juriu, acesta are o valoare de 15.000 EURO. Chopard este partenerul oficial al celei de-a cincea ediții a festivalului și își demonstrează susținerea pentru tinere talente din Franța, prin acordarea unui premiu pentru regizorul, producătorul și distribuitorul international al unui film, în valoare de 5000 EURO, fiecare.

Premiul Publicului Lacoste: Cinefilii din lumea întreagă își pot vota preferatul pe platforma online a festivalului.

MyFrenchFilmFestival este organizat de Unifrance cu sprijinul CNC, SACD, Institutul Francez, Telefilm Canada, Wallonie Bruxelles Images, Alliance Française, Cavilam și partenerii: Renault, Chopard, Lacoste, Air France, LVT, France Médias Monde, TV5 Monde, Eurochannel, Télérama, Le Monde, So Film, Variety și Orange România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.