Primul festival al tehnologiei la Cluj: TechFest 2016

0

În luna noiembrie, TechFest aduce zece zile de evenimente dedicate tehnologiei și inovării

unnamed

 

Din 11 în 20 noiembrie, va avea loc prima ediție a Cluj Technology Festival, eveniment de anvergură ce aduce împreună companii, antreprenori și programatori, cu toții pasionați de tehnologie și inovare în diversele sale forme, transformând astfel Cluj-Napoca în centrul industriei dedicate tehnologiei.

unnamed-1

TechFest 2016 înseamnă:
– Zece zile de eveniment;
– 50 de standuri expoziționale cu cele mai noi gadget-uri;
– 40 de companii care-și deschid porțile;
– 3 sesiuni de „start-up pitch”;
– Două zile de ateliere; un mega-hackathon;
– Gala premiilor industriei;
– Lansări de produse; o conferință de coding.
„TechFest este un eveniment-umbrelă, care își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, fie că vorbim de aplicații de conectivitate, soluții inteligente de business, realitate virtuală, roboți sau inteligență artificială. Încă de la prima ediție țintim să fim cel mai complex eveniment de acest gen din regiune și suntem convinși că în câțiva ani TechFest va pune Clujul pe harta mondială a manifestărilor dedicate tehnologiei. Viziunea noastră pentru 2020 este ca Cluj-Napoca să devină hub-ul tehnologic al Europei de Est, așa cum Berlinul este acum pentru Europa vestică”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest.
TechFest 2016 începe vineri, 11 noiembrie, cu trei zile de Transylvania MegaHack, probabil cel mai mare hackathon din Europa Centrală și de Est, unde peste 500 de programatori sunt așteptați cu provocări din domenii diverse, de la digital banking, internet of things (IoT) și smart cities la datathon, e-commerce, securitate și testare de aplicații.
La finalul hackathonului se va desfășura și Transylvania Demo Day, competiție de start-up-uri din domeniile tehnologiei, al Internet of Things și al industriilor creative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.