Primul centru CELTA din Romania acreditat de Universitatea Cambridge

0

Shakespeare School, primul centru CELTA din Romania acreditat de Universitatea Cambridge

 Primul Centru CELTA din Romania_Shakespeare School

Shakespeare School este primul centru de limba engleza din Romania acreditat de Cambridge Language Assessment din cadrul Universitatii Cambridge pentru a organiza cursul de pregatire pentru certificarea CELTA, care le permite profesorilor non-nativi sa predea limba engleza oriunde in lume. Romania a intrat astfel pe lista celor 130 de tari care organizeaza cursuri CELTA, in multe dintre acestea existand cate un singur centru de pregatire.

CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) este cel mai raspandit certificat TESOL la nivel mondial si este acceptat de cel mai mare numar de institutii  din intreaga lume. Certificarea CELTA le permite profesorilor non-nativi sa predea limba engleza oriunde in lume, iar absolventii dobandesc abilitati de predare a limbii engleze la cele mai inalte standarde.

„Sunt extrem de bucuroasa ca am finalizat acest proces minutios de acreditare, ce a durat aproape doi ani! Mi-am dorit foarte mult sa pot oferi noi oportunitati de dezvoltare profesorilor de limba engleza din Romania si de aceea am tot organizat concursuri pentru profesori si ateliere gratuite despre predarea limbii engleze. Iar acum, in sfarsit, le putem oferi o oportunitate cu adevarat extraordinara!” a marturisit Adriana Alionte, director si fondator Shakespeare School.

Coincidenta a facut ca in aceeasi zi in care Shakespeare School a fost acreditat ca centru Cambridge CELTA, sa soseasca si alte vesti foarte bune din Marea Britanie. Doua dintre profesoarele Shakespeare School au primit rezultatele examenului DELTA, cel mai mai important si dificil examen pentru profesorii de limba engleza.

Georgiana Bose si Nicoleta Dinescu, profesori certificati Cambridge DELTA - CopyNicoleta Dinescu, directorul academic al centrului Shakespeare School si Georgiana Bose, directorul de examene internationale sunt experte in educatie, profesoare cu peste 10 ani experienta si traineri pentru profesori. Ambele au obtinut rezultate exceptionale la examen, „PASS WITH MERIT”, dovada a profesionalismului si a talentului de dascal.

„Sunt foarte mandra de Nicoleta Dinescu si de Georgiana Bose pentru ca DELTA este, intr-adevar, un examen foarte, foarte dificil. Putini profesori se incumeta la aceasta provocare pentru ca, practic, mai mult de atat nu se poate.”, a mai adaugat Adriana Alionte.

Cursul CELTA se adreseaza profesorilor de limba engleza ce doresc sa se perfectioneze, sa se alinieze la standarde internationale sau sa adauge in portofoliu un certificat de prestigiu cu care pot preda limba engleza oriunde in lume. Durata cursului este de o luna si este bazat pe o experienta reala de invatarea metodologiei predarii limbii engleze. Cursantii CELTA predau engleza studentilor voluntari si pot observa la fiecare ora progresul acestora.

Pe platforma celtatraining.ro, puteti gasi  toate informatiile despre avantajele obtinerii unui certificat Cambridge CELTA si despre cursul CELTA sustinut de Shakespeare School.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează