Prima producție românească nominalizată la Festivalul Internațional de Film dedicat vinului din Champagne, Franța

0

Prima producție românească nominalizată la Festivalul Internațional de Film dedicat vinului din Champagne, Franța

Siel by Tohani România este prima producție românească nominalizată la Œnovidéo et Terroirs d’Images, care va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018 în Franța în Epernay, Champagne. Cu o selecție de peste 100 producții foto-video din 16 țări și un istoric de 25 ani, Oenovideo este cel mai vechi și renumit festival internațional de film și fotografie destinat lumii vinului.

De la apariția sa în 1895, cinematografia și-a legat destinul de Champagne. Una dintre primele producții cinematografice ale fraților Lumière a fost realizată în 1896 pentru o mare marcă din Champagne. 123 ani mai târziu, cea de-a 25-a ediție a festivalului Oenovideo va fi gazduită în Epernay, în cadrului teatrului istoric Gabrielle Dorziat. Între fiecare sesiune de proiecții, participanții la festival vor putea descoperi tezaurele înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din Champagne și vor participa la vizite în crame, concerte, spectacole stradale și focuri de artificii.

Siel (s. Afrikaans): suflet

Așa începe povestea Siel, noul vin alb de la Tohani România, vin creat din struguri românești în cea mai importantă zonă viticolă din România, sub semnătura lui Albertus Van Der Merwe, oenologul sud-african al producătorului din Dealu Mare. Siel nu este numai o producție despre un vin. Este despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Este povestea unui vin-experiență, clădit pe o poveste universală, poveste care, de această dată, se încheie și reîncepe fericit chiar aici, în România. La Tohani.

Producția Siel a fost realizată în anul 2017 printr-o colaborare dintre Tohani România și Mediaholic Studio, din echipa de proiect facând parte:

– Regie și producție: Răzvan Marinescu

– Director de imagine: Dragoș Sabadac

– Scenariu: Valentina Buzămurgă, Răzvan Marinescu & Claudia Stroe

– Sunet: Mihai Ogășanu

– Fotografie: Mihai Dăscălescu

– Actor principal: Albertus Van Der Merwe

Vinul este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru cinematografie. Actorii și regizorii împărtășesc același entuziasm față de creația lor, ca și producătorii de vin. Aceeași muncă, aceeași concentrare ne aduce împreună.”, declară Claude Brasseur, președintele juriului Oenovideo 2012.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.