Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima plantare virtuală din România – Ziua în care vom planta un scut viu

0

Adoptă un copac!”, un proiect al asociației ViitorPlus, lansează campania „Adoptă un Scut Viu!” – o inițiativă ce oferă donatorilor o alternativă virtuală la evenimentele de plantare, adaptată la vremurile restrictive impuse de pandemie. 

Pandemia a făcut plantările cu voluntari aproape imposibile în acest an, însă, a deschis noi oportunități pentru ca fiecare dintre noi să planteze proprii arbori, individual sau alături de familie. Iubitorii naturii sunt invitați, pe 21 noiembrie 2020, să se alăture evenimentului „Prima plantare virtuală din România – Ziua în care am plantat un scut viu” ce va avea loc virtual pe Facebook. 

Toate persoanele care vor dona minim 70 lei vor primi prin curier 7 puieți de arbori potriviți climei specifice locului în care aceștia au posibilitatea de a-i planta și un ghid cu instrucțiuni de plantare. Pe 21 noiembrie, plantăm împreună, dar la distanță, și ne întâlnim online cu live-uri, mesaje de voie bună, fotografii și gânduri trimise de donatorii care plantează în siguranță. Împreună, ne propunem să redăm echilibrul naturii, cu scopul de a ameliora extremele climatice cauzate de lipsa pădurilor și a perdelelor forestiere. Adoptă și plantează copacei alături de noi pe 21 noiembrie! – a menționat Andreea Croitoru, Project Manager Adoptă un copac!”.

Și echipa Adoptă un copac!” va fi alături de toți cei care participă la eveniment prin continuarea plantărilor la perdeaua forestieră de protecție pentru Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” din Dragalina, ce va măsură 18 metri în lățime și un kilometru în lungime. Localitatea este afectată des de fenomene meteo extreme, printre care înzăpeziri, rafale de vânt de 140 km/h și tornade. 

ViitorPlus a demarat proiectul „Adoptă un copac!” în 2007, iar rezultatele în prezent numără peste 590.000 de arbori plantați pe o suprafață de ~75 de hectare alături de 13.100 de voluntari, în județele din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice. Împăduririle din cadrul proiectului se fac pe terenuri degradate sau ca perdele forestiere de protecție și sunt “adiționale” – nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

—-

Despre ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”. www.viitorplus.ro

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.