Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima librărie Cărturești din Republica Moldova s-a deschis la Chișinău

0

Librăriile Cărturești au deschis pe 25 august prima librărie-concept în Republica Moldova, la Chișinău, în parteneriat cu Editura Prut.

Cărturești Chișinău își așteaptă cititorii la etajul trei al centrului comercial Shopping Malldova, într-un spațiu de 400 de metri pătrați dedicat lecturii, întâlnirilor și explorării culturale. Peste 10.000 de titluri în limbile română, rusă și engleză sunt găzduite la raft alături de albume de muzică, filme, obiecte de decor, accesorii de papetărie, jocuri și jucării, ceaiuri de specialitate și gadgeturi pentru cititori.

Deschiderea este sărbătorită cu daruri: primii 2500 de clienți vor primi o carte cadou, la alegere dintr-o selecție specială. O mie de magneți cadou în ediție limitată Cărturești cu mesajul „În această casă se citește” își așteaptă și ei cititorii. Iar pentru copiii care vor trece pragul librăriei sunt pregătite 1000 de fidget spinnere cadou.

Având în portofoliu spații spectaculoase, incluse în topurile celor mai frumoase librării din lume, Cărturești a gândit noua librărie din Chișinău ca un loc în care iubitorii de povești, muzică și lucruri frumoase să petreacă ore întregi. Amenajarea interioară este semnată de biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din București, Brașov, Cluj sau Iași. Și pentru acest proiect, accentul a fost pus pe crearea unui spațiu prietenos de interacțiune cu cartea și obiectele culturale.

În România, deschiderea din Chișinău este marcată în librăria Cărturești Verona printr-un raft special dedicat literaturii contemporane din Moldova, Raftul scriitorilor basarabeni, care include titluri de Grigore Vieru, Leo Butnaru, Tatiana Țîbuleac, Dumitru Crudu și alți autori îndrăgiți atât de cititorii din Republica Moldova, cât și de cei din România.

Șerban Radu, cofondator Cărturești: “Suntem onorați să deschidem primul capitol Cărturești din afara României în Republica Moldova, o țară de care suntem legați prin istorie, oameni, limbă și literatură. Întâlnirea cu cititorii din Chișinău ne entuziasmează și ne provoacă – sperăm să construim împreună o librărie vie, mereu aproape de comunitate, o oază de inspirație în mijlocul orașului.

Oferta din Cărturești Chișinău este gândită să reflecte această colaborare cu comunitatea locală: feedbackul primit va reconfigura continuu librăria. Vom lucra în acest sens cu furnizori locali din zona editorială și creativă și ne propunem ca deschiderea din Moldova să aibă efecte și dincolo de Prut printr-o o mai bună reprezentare a autorilor moldoveni în România.

Nu în ultimul rând, ne bucurăm să avem Editura Prut Internațional ca partener în acest nou proiect Cărturești și sperăm ca librăria deschisă acum să fie urmată de altele.”

Deschiderea de la finalul lui august va fi urmată în septembrie de un eveniment special Cărturești Chișinău care va fi anunțat pe conturile de social media ale librăriei.

Datele de contact ale noii librării sunt:
Cărturești Chișinău
Shopping Malldova, Strada Arborilor, 21, Chișinău
librarie.chisinau@carturesti.net | +37 368 574 460
Program: Luni-Duminică | 10:00-22:00

DESPRE CĂRTUREȘTI
Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 30 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.
www.carturesti.ro

DESPRE EDITURA PRUT INTERNAȚIONAL
Editura Prut, fondată în 1992, este lider pe piața din Republica Moldova la capitolul carte pentru copii și manuale școlare.
Anual, la Prut apar peste 200 de titluri – manuale și auxiliare didactice, literatură pentru copii și adolescenți (carte educativă, cărți interactive, cărți de colorat, cu sunete, tematice, enciclopedii, dicționare, culegeri de poezie, proză, teatru), lucrări ale autorilor clasici și contemporani, cărți de interviuri/dialoguri cu personalități notorii din domeniul culturii și științei, albume, ghiduri (turistice) etc.
Editura deține patru diplome internaționale în domeniul cărții pentru copii (fostele premii „Andersen), pe lângă numeroasele distincții și premii la saloanele și târgurile de carte din țară și de peste hotare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.