Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima echipă românească participă la cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally

0

Cinci tineri din România pornesc pe 23 iulie 2011 în cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally, şi vor străbate 15 ţări pentru a ajunge în final la Ulan Bator, după ce vor parcurge 13.000 de kilometri.

 

Echipa românească Paramongols va dona comunităţii din Ulan Bator o ambulanţă şi o sumă de bani, pe care va încerca să o strângă din donaţii.

„Pentru că mai mult de o treime din populaţia Mongoliei duce o viaţă nomadă, sistemul medical este bazat în totalitate pe serviciile de urgenţă. Cei trei milioane de locuitori ai ţării sunt răsfiraţi pe o suprafaţă mai mare decât cea a Europei de Vest, iar drumul de la un spital la altul, adesea anevoios, se desfăşoară frecvent cu ajutorul animalelor din gospodării. Necesitatea unui parc auto sănătos a devenit una dintre preocupările principale ale statului, însă ritmul în care această reformă va fi dusă la bun sfârşit este lent şi depinde de iniţiative ca Mongol Charity Rally”, a declarat Mira Enache, unul dintre membrii Paramongols România.

Echipa care va participa la raliu din partea României este formată din: Gheorghe Bratu, 30 ani, absolvent  al  Universitaţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, doctorand şi cadru didactic al aceleiaşi instituţii, Florin Cobuz, 28 ani, absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Gabriel Herdean, 25 ani, absolvent al Facultăţii de Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, Paul Budan, 26 de ani, trainer în cadrul Ecoxtrem Teambuilding, absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Stiintele Comunicării şi Maria Enache, 23 de ani, trainer în cadrul EcoXtrem Teambuilding, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, absolventă a Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

Peste 100 dintre cele 400 de echipe înscrise în ediţia din 2011 vor lua startul îmbarcate în ambulanţe, iar Paramongols România îşi propune să se numere printre acestea. Plecarea se va face pe 23 iulie, din Praga, şi cursa se va încheia pe 1 septembrie, la Ulan Bator. Echipele vor străbate 15 ţări: Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kyrgystan, Kazakhstan, Rusia şi Mongolia.

Intra pe site-ul paramongols.ro pentru mai multe detalii.

—–

Mongol Charity Rally este o cursă pe cont propriu, fără asistenţă  tehnică sau medicală, organizată cu scopul de a dona la destinaţie toate mijloacele de transport folosite, alături de o sumă consistentă de bani. Raliul, care se află acum la cea de-a opta ediţie, a reuşit să strângă până în prezent pentru comunitatea din Ulan Bator peste 1.500.000 de lire sterline.

PS: Multumim Filip pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.