Prima biserica ortodoxa romana din Italia

0

Vom avea prima biserică românească construită în Italia! Un proiect de cel putin 1,3 milioane de euro va face posibilă construcția lăcașului de cult în Bari.

„Romanii credinciosi din Italia au un motiv de bucurie: duminica a fost pusa piatra primei biserici ortodoxe din peninsula. Potrivit Agerpres, lacasul ortodox romanesc va fi construit la Bari, unde se afla moastele Sf. Nicolae.

constructie-barcelonaAcest lacas de cult, unul dintre primele ortodoxe construite in ultimii ani in Occident din caramida, in stil arheologic romanesc, are un proiect arhitectonic inedit. Pe langa sala altarului de la suprafata (200 mp), constructia va avea si doua etaje subterane, cu o suprafata totala de 800 metri patrati, in care vor functiona o sala de conferinte si reuniuni, un birou parohial, o biblioteca si o sala pentru o scoala in care copiii sa invete limba romana.

Demararea efectiva a lucrarilor urmeaza a incepe in 2010, finalizarea lor avand loc in termen de doi ani. Costul proiectului este de cel putin 1,3 milioane de euro, o suma foarte mare pentru comunitatea romaneasca din Bari.”

Ziarul Ziua a publicat un articol detaliat despre această investiție.

(Foto Florin Ghindă, Barcelona, catedrală în construcție, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează