Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul Henkel pentru Artă 2013

0

Premiul Henkel CEE pentru Artă 2013, România

Ștefan Sava câștigă ediția locală a Premiului Henkel pentru Artă 2013

Henkel România anunţă rezultatele preselecţiei locale a competiţiei Premiul Henkel pentru Artă, ediţia 2013. Concursul se adresează și anul acesta artiştilor din domeniile desen, pictură, fotografie, video şi instalaţie, care concurează pentru marele premiu în valoare de 7.000 Euro şi posibilitatea de a-şi expune lucrările în ţara natală şi în cadrul unei expoziții individuale la MUMOK, celebrul muzeu de artă contemporană din Viena.

Juriul local, format din curatorii Alina Şerban, Magda Radu şi Cosmin Năsui l-a desemnat drept câștigător al selecţiei locale pe Ștefan Sava. Acesta va primi un premiu în valoare de 1.000 Euro din partea Henkel România şi va reprezenta România în selecţia finală de la Viena a Premiului Henkel CEE pentru Artă 2013, alături de artişti din alte 23 de ţări din Europa Centrală şi de Est.

 

imagine-stefan-savaȘtefan Sava a înscris în competiție 5 lucrări  – „Își spusese că…”,  instalație foto, alfabet-carte de artist, masă de documentare; Abatorul București, DVD & Lada de lemn, obiect găsit – lucrări din proiectul Atoms and Void, 2010; Poarta, Schiță pentru un monument temporar (contra-monument) și Fața dinăuntru a peretelui, obiect dintr-un perete de chirpici – lucrări din proiectul Fața dinăuntru a peretelui, 2012.

Selecția câstigătorului din acest an a fost îndelung dezbătută, juriul având de ales în ultima etapă a selecției între înscrierile a cinci artiști valoroși și reprezentativi pentru scena românească. În final, decizia în favoarea artistului Ștefan Sava a luat în calcul coerența demersului artistic, care constă într-o metodologie bazată pe o cercetare istorică și teoretică, completată de o practică vizuală în zona interdisciplinarității. De asemenea, un element distinct apreciat de juriu în selecția dosarului a fost abordarea multimedială a proiectelor lui Ștefan Sava (film, fotografie, obiect). Instalațiile artistului reflectă asupra unor teme mai puțin explorate în contextul scenei de artă din România, constituind propuneri inedite de recitire și interpretare a trecutului recent”, argumentează Alina Șerban decizia juriului.

 

Ștefan Sava (n. 1982) este absolvent și doctorand al Departamentuui Foto-Video din cadrul UNARTE București. Proiectele sale combină fotografia, video, performance-ul și obiectul și sunt bazate pe un lung proces de reflecție teoretică și cercetare. Este în mod special interesat de subiectul istoriei recente și felul în care istoria poate fi reactivată vizual printr-un demers analitic. Lucrările lui își propun să conecteze în mod intim privitorul cu dialectica dintre trecut și prezent.

Lucrările lui Ștefan Sava vor fi trimise la Viena, acolo unde un juriu internaţional format din curatori si experţi se va reuni în iulie pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmând să nominalizeze 5 artişti finalişti pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală, care se va desfăşura la MUMOK Viena în luna noiembrie, în prezenţa celor cinci artişti finaliști.

Dintre cele 50 de aplicații primite în România pentru ediția din acest an, juriul a selectat în finală cinci artiști, care s-au remarcat prin complexitatea temelor abordate, precum și prin utilizarea neconvențională a mediilor artistice: Ștefan Sava, Nicu Ilfoveanu, Vlad Nancă, Madalina Lazăr și Dumitru Oboroc.

Poarta

Henkel CEE, cu sediul în Viena, operează în peste 32 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi în Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenţi, produse de curăţenie şi cosmetice, fiind lider pe piaţa produselor cosmetice pentru păr, dar şi pe piaţa adezivilor şi pe segmentul de tratamente pentru suprafeţe. În 2012, Henkel CEE a raportat vânzări de 3,024 miliarde Euro şi un total de 9.200 de angajaţi.

Henkel operează la nivel global cu mărci și tehnologii grupate în trei divizii:  Laundry & Home Care, Beauty Care și Adhesive Technologies. Companie fondată în 1876, Henkel deține în prezent poziții de lider global atât pe piețele de bunuri de larg consum, cât și pe cele industriale, printre cele mai importante mărci numărându-se Persil, Schwarzkopf și Loctite. Henkel are cca 47,000 de angajați la nivel global și a înregistrat în anul fiscal 2012 vânzări de 16,510 miliarde euro și un profit operațional ajustat de 2,335 miliarde euro. Actțunile preferențiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.