Premiul „Toleranţă pentru Viitor” în cadrul Forumului Mondial de Comunicare de la Davos

0

„Toleranţă pentru Viitor”: Fundaţia Olexandr Feldman din Ucraina introduce un nou premiu în cadrul Forumului Mondial de Comunicare de la Davos.

Competitia este deschisa si aplicantilor din Romania

logo_davos

Davos, Elveţia a găzduit în martie 2014, cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial de Comunicare. În cadrul Forumului, Fundaţia Olexandr Feldman a iniţiat o masă rotundă pe tema „Valori, Etică şi Toleranţă în Comunicare: CSR, companii şi comunitate” în cadrul căreia a prezentat noul premiul „Toleranţă pentru viitor” („Tolerance for the sake of the Future”).

Premiul pentru promovarea toleranţei în comunicare şi pentru contribuţii semnificative la viitorul comunicării responsabile din punct de vedere social va fi acordat în fiecare an în cadrul Forumului Mondial de Comunicare de la Davos. Înscrierea este deschisă directorilor de ONG-uri şi managerilor de CSR ai companiilor care practică filosofia toleranţei prin comunicare, proiecte sociale şi participarea la conferinţe şi expoziţii. Competiţia este deschisă şi aplicanţilor din România.

Printre criteriile de selecţie se numără rolul si importanţa proiectelor desfăşurate pentru comunitate şi pentru industrie, cât de activă a fost participarea în proiecte caritabile şi sociale şi influenţa în promovarea unei filosofii tolerante. Comitetul de Conducere va selecta nominalizaţii iar cei trei finalişti vor fi votaţi de către public, pe baza criteriilor prezentate mai sus.

Câştigătorul premiului va fi ales de Comitetul de Conducere al Forumului, iar premiul urmează să fie decernat în cadrul Galei de la Forumul Mondial de Comunicare din 2015. Câştigătorul va primi titlul de „Ambasador Mondial pentru Toleranţă”, pentru rezultatele din 2014-2015, care demonstrează abilităţile puternice de lider ale câştigătorului, capacitatea de a influenţa compania şi de a integra nevoile societăţii cu obiectivele companiei prin proiectele sociale desfăşurate.

Oleksandr_Feldman_introduces_the_Tolerance_for_the_sake_of_the_Future_category_of_the_C4F_Davos_Awards„Abilitatea de a rezolva probleme prin dialog este o trăsătură distinctă a culturii moderne şi un simbol al toleranţei. Fundaţia caritabilă pe care o coordonez a sprijinit întotdeauna consolidarea toleranţei în Ucraina şi la nivel mondial, iar acum este momentul să ducem această activitate la un noul nivel. În acest scop, ne-am decis să lansăm premiul „Toleranţă pentru viitor”. Consider că acest premiu va deveni un nou pilon de sprijin pentru toleranţă şi respect reciproc în întreaga lume”, a declarat Olexandr Feldman.
„Toleranţa este unul dintre cele mai sensibile subiecte în contextul mondial actual, cel mai bine exemplificat prin recentele evenimente din Ucraina, unde greşelile de comunicare au generat proteste în masă. Acum în mod special este foarte important să aducem Ucraina în centrul atenţiei internaţionale, arătându-ne interesul pentru dezvoltarea unei societăţi democratice care oferă oportunităţi egale pentru toţi. Fundaţia noastră îşi propune să creeze o societate tolerantă în Ucraina, bazată pe încredere şi respect reciproc.”, a declarat Maxim Vodka, Preşedinte al Fundaţiei Internaţionale Olexandr Feldman.

Pe durata discuţiilor din cadrul mesei rotunde, experţi de renume internaţional în comunicare au discutat despre modul în care companiile şi comunităţile interacţionează şi se influenţează reciproc în zilele noastre, şi au abordat nevoile şi previziunile de dezvoltare ale comunicării responsabile din punct de vedere social. Participanţii au descris comunicarea tolerantă ca fiind un fundament pentru crearea unei societăţi sănătoase şi mature, şi-au împărtăşit experienţele şi ideile în ceea ce priveşte introducerea principiului toleranţei în cultura corporatistă şi în activităţile companiilor.

Fondul internaţional de caritate „Fundaţia Olexandr Feldman” este dedicat dezvoltării comunicării tolerante de 17 ani. Misiunea fondului este de a avea grijă de generaţiile viitoare şi de a demara programe şi proiecte sociale în domeniul sănătăţii, educaţiei, culturii şi sportului. În prezent, organizaţia se axează pe crearea unei reţele sociale în cadrul Feldman Ecopark. Comunicarea pe termen lung cu publicul reprezintă o componentă a acestei iniţiative.

Despre World Communication Forum Davos
World Communication Forum Davos (WCFDavos) este o platformă globală care îşi propune să identifice cele mai eficiente soluţii de comunicare. Prima ediţia a Forumului Mondial de Comunicare a fost organizată în 2010. De atunci a devenit o activitate anuală care are loc în Davos, în aceeaşi locaţie cu Forumul Economic Mondial. Forumul reuneşte o comunitate de peste 3000 de experţi, sute de participanţi din 42 de ţări şi 5 continente, cu un Comitet de Coordonare alcătuit din 29 de experţi din 20 de ţări.

Despre Feldman Ecopark
FELDMAN ECOPARK, prima reţea multiplex socială din Ucraina, este un proiect iniţiat de Fondul Internaţional de Caritate „Fundaţia Olexandr Feldman”, reprezentând cei 17 ani de experienţă în activităţi caritabile ai fondului.. Principalul obiectiv al acestui proiect este promovarea comportamentelor tolerante faţă de natură, culturi diferite şi religii. În prezent, Feldman Ecopark îşi propune să creeze un centru de reabilitare pentru copiii şi adolescenţii cu probleme mentale, sociale şi comportamentale. Terapia asistată cu animale ocupă un loc special în cadrul procesului de tratare ca o metodă care permite – alături de alte tipuri de abordări terapeutice – dezvoltarea unei generaţii sănătoase, deschise şi tolerante. Prin numeroasele unităţi educaţionale şi medicale construite în incinta parcului, Feldman Ecopark atrage atât vizitatori locali cât şi internaţionali, oferind diverse programe de wellness şi petrecere a timpului liber în familie. În medie, Ecopark este vizitat de 6.000 de persoane în fiecare zi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.