Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul pentru Incluziunea Persoanelor cu Dizabilitati pentru anul 2013

0

Habitat for Humanity premiat pentru incluziunea persoanelor cu dizabilitati in programele de construire de locuinte

Elena Serban primind premiulHabitat for Humanity a primit Premiul pentru Incluziunea Persoanelor cu Dizabilitati pentru anul 2013 (2013 Disability Inclusion Award) in timpul un prezentari speciale ce a avut loc la Forumul Anual al InterAction ce a avut loc in Washington, D.C. InterAction este o alianta a peste 180 de organizatii non-guvernamentale internationale cu sediul in S.U.A. care activeaza in tarile in curs de dezvoltare si care lupta impotriva saraciei si pentru imbunatatirea calitatii vietii.

Premiul pentru Incluziunea Persoanelor cu Dizabilitati (Disability Inclusion Award) aduce recunoastere organizatiilor membre a InterAction ce au lucrat in vederea unei incluziuni mai mari in cadrul activitatilor si operatiunilor lor generale. Premiul recunoaste in mod specific programul Habitat pentru promovarea locuirii in cadrul comunitatii a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania, pentru sprijinul psihosocial acordat persoanelor cu dizabilitati mentale din Kirgizstan si pentru formarea deprinderilor de munca si acordarea de imprumuturi cu dobanzi foarte mici pentru afaceri in Indonezia.

„Saracia si dizabilitatea pot fi o combinatie devastatoare ce poate deveni o spirala care duce doar in jos”, a spus Jonathan Reckford, CEO al Habitat for Humanity International. „Noi credem ca includerea persoanelor cu dizabilitati in eforturile noastre de construire de locuinte duce la imbunatatirea conditiilor lor de locuit si le pune in valoare si rolul acestora in cadrul comunitatii. Accesul la conditii adecvate de locuit poate, de asemenea, constitui un ajutor foarte mare si aduce liniste familiilor si persoanelor care au grija de ei”.

 

In Romania, premiul aduce recunoastere programului Habitat care a dat nastere unei locuinte in care sase persoane cu dizabilitati intelectuale severe sunt capabile sa traiasca impreuna cu cei egali lor fara a fi izolate in institutii si care le ofera oportunitatea de a duce o viata intr-un mod cat mai independent posibil. Aceasta forma de protectie sociala constituie o parte importanta a programului adaptat de reducere a riscurilor aparitiei dezastrelor prin faptul ca asigura accesul la servicii dupa aparitia dezastrelor a persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

In Kirgizstan, Habitat a parteneriat cu familiile care se confrunta cu probleme de sanatate mentala sau dizabilitati intelectuale atat prin furnizarea de sprijin psihosocial, cat si prin reparatii la sistemele de incalzire, izolatii, acoperisuri, tencuieli si instalatii sanitare.

In Indonezia, programul de management al dezastrelor bazat pe comunitate se axeaza in special pe identificarea grupurilor vulnerabile si integrarea nevoilor lor specifice in sistematizarea comunitatii. Programul de reconstructie ce a urmat dupa tsunamiul din Oceanul Indian din 2004 a inclus dezvoltarea de grpuri de autoajutorare care au furnizat servicii de formare de deprinderi si acordarea de imprumuturi banesti cu dobanzi foarte mici pentru demararea de afaceri de catre persoanele cu nevoi speciale.

 Casa Cristian, Timisoara

Despre Habitat for Humanity International

Habitat for Humanity International este o organizatie crestina non-profit la nivel modial care construieste locuinte si care aduce la un loc oameni de toate rasele, nationalitatile si religiile pentru a construi locuinte, comunitati si speranta. Din 1976, Habitat a ajutat peste 600.000 de familii prin construirea si renovarea de case, prin activitati de sustinere a unor politici corecte si juste in ceea ce priveste conditiile de locuit si prin educarea si accesul la resurse pentru a ajuta familiile sa isi imbunatateasca conditiile de locuit. Aproximativ 128.000 de astfel de familii sunt in Europa, Orientul Mijociu si Africa unde Habitat lucreaza in aproape 30 de tari. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.