Premiul pentru cea mai buna carte straina despre cinema pentru Lucian Pintilie!

0

Regizorul Lucian Pintilie a primit premiul pentru cea mai bună carte străină despre cinema! Premiul este acordat de Sindicatul criticilor de film francezi (Syndicat Français de la Critique de Cinéma)! Informaţii despre această asociaţie sunt disponibile în limba franceză pe site-ul organizaţiei.

Potrivit mediafax.ro distincţia i-a fost decernată lui Lucian Pintilie pentru volumul „Bric-à-brac: Du cauchemar réel au réalisme magique”, apărut în Franţa în 2009, la editura L’Entretemps, în traducerea lui Marie-France Ionesco, fiica dramaturgului de origine română Eugen Ionescu. Acelaşi premiu i-a mai fost acordat, ex-aequo, şi germanului Volker Schlöndorff, pentru cartea „Tambour battant Mémoires”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează