Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiu pentru lucrarea „Statul bunastarii intre supravietuire, reforma si integrare europeana”

0

Simona Stănescu, cercetător științific al ICCV a primit din partea Academiei Române premiul ”Dimitrie Gusti”

Academia Română a decernat,  vineri, 18 decembrie 2015, în sesiune solemnă, Premiile Academiei Române pentru anul 2013. Ceremonia a avut loc în Aula Academiei Române, cu participarea Adunării Generale. Diplomele au fost  înmânate de acad. Ionel-Valentin Vlad, Preşedintele Academiei Române, în prezenţa Biroului Prezidiului.

Premiul ”Dimitrie Gusti”, acordat de Academia Română la Secțiunea ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE i-a fost conferit dnei Simona Maria Stănescu, cercetător științific II în cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) – Academia Română, pentru lucrarea „Statul bunăstării între supravieţuire, reformă şi integrare europeană”.

Copyright by UJMAG.ro

Dezvoltarea statului bunăstării românesc a fost influențată de o serie de factori extrogeni și endrogeni. Lucrarea nu își propune nici identificarea și nici analiza lor exhaustivă. Din ansamblul factorilor extrogeni a fost selectat de către autoare procesul globalizării și procesul de negociere a aderării României la Uniunea Europeană.

Cu referire la globalizare, prima ipoteză de cercetare construită pe axa „de jos în sus” este aceea că programele statului bunăstării românesc tind să fie reduse la minim. A doua ipoteză de cercetare construită pe baza tezei convergenței programelor de bunăstare este aceea că impactul factorilor extrogeni statului bunăstării, în special procesul globalizării și criza economico-financiară conduc la identificarea unor soluții comune în furnizarea bunăstării.

Din punct de vedere al procesului de aderare la UE, principala ipoteza de cercetare este aceea ca responsabilitățile asumate de România în cadrul procesului de negociere, mai exact adoptarea acquis-ului comunitar în domeniul social au determinat modificări la nivelul configurației politicii sociale, preponderent la nivelul construcției instituționale și a cadrului legislativ.

Bilanţul general al anului 2013 al se concretizează în 68 de premii, acordate de Academia Română unui număr de 145 de laureaţi, pentru opere individuale sau colective sau pentru întreaga creaţie.

Lista completă a premiilor Academiei pentru anul 2013 poate fi consultată la adresa: http://www.academiaromana.ro/premiileAR/liste/2013.pdf

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.