Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiu de artă pentru Europa Centrală și de Est în valoare de 35.000 euro. START LA ÎNSCRIERI!

0

Premiu de artă pentru Europa Centrală și de Est în valoare de 35.000 euro

Henkel Art.Award dă startul înscrierilor pentru ediția 2013

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunță lansarea celei de a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă, competiție dedicată artiștilor din 23 de țări din Europa Centrală și de Est. Artiştii sunt invitaţi să îşi înscrie în concurs lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Premiul este acordat în colaborare cu asociaţia KulturKontakt Austria şi cu prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Câştigătorul va fi recompensat cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar şi cu o expoziţie în ţara sa natală şi o prezentare individuală la MUMOK, Viena. Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Ca şi în anii trecuţi, nu există o temă prestabilită pentru competiţie, fiind recompensate operele excepţionale şi inovatoare din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Un juriu internaţional format din curatori si experţi renumiţi se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artişti finalişti rămaşi în cursa pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfăşura la Viena în decembrie 2013.

Totodată, Henkel CEE acordă şi la această ediţie două premii adiţionale, fiecare în valoare de 2.000 Euro: Premiul pentru Tineri Artişti din Europa Centrală şi de Sud-Est, acordat în cadrul Programului Artists-in-Residence, sub forma unei burse KulturKontakt Austria şi Premiul pentru Tineri Artişti Austrieci.

Premiul Henkel pentru Artă şi-a câştigat o binemeritată tradiţie în Europa Centrală şi de est, mulţi dintre finaliştii si câştigătorii celor 11 ediţii fiind invitaţi în prezent la expoziţii internaţionale, bucurându-se de mare succes la nivel mondial.  Printre aceştia se numără artistul român Dan Perjovschi (primul câştigător al Premiului, în 2002), Miha Strukelj (2008) şi Mladen Miljanovic (2009).

Premiul Henkel CEE pentru Artă în România – ediţia 2013

Anca Benera si Arnold Estefan la Viena 2012Arta contemporană românească a fost bine reprezentată în finalele competiţiei. Astfel, după Dan Perjovschi, în finala de la Viena au mai fost prezenţi Cristina David (2011) şi la ediţia din 2012, Anca Benera şi Arnold Estefan .

Şi în 2013, artiştii români sunt invitaţi să se înscrie în competiţie. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală în luna iunie, jurizată de personalităţi importante ale mediului artistic local. Şi anul acesta, juriul local va alege 1 singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecţie de la Viena. Câştigătorul local va primi şi un premiu în valoare de 1,000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiţii de înscriere în concurs – 2013:

Pentru înscrierea la această ediţie a “Premiului Henkel CEE pentru Artă” sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae şi o descriere a activităţii artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limită de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

  • Pentru lucrările de artă din secţiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare şi/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
  • Pentru lucrările de artă din secţiunile video şi instalaţie, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depăşească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele țări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poştei), expediate la adresa de mai jos.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu local în luna iunie. Cea mai bună lucrare va fi trimisă de către Henkel România la Viena, unde juriul internaţional va alege cei cinci finalişti şi marele câştigător. Artiştii nominalizaţi pentru finală vor fi anunţaţi şi informaţi de Henkel CEE în legătură cu invitaţia la Gala Henkel Art.Award 2013.

Alte precizări importante :

  • După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiştilor.
  • Nu se percepe taxă de participare la concurs.
  • Compania Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.
  • Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea în competiţie.

Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările lor (care să respecte condiţiile de mai sus) până cel târziu

7 iunie 2013 (data poştei) la următoarea adresă

 

Henkel Romania

Str. Ionita Vornicul 1-7, sector 2

Bucuresti

 

###

Henkel Art.Award.

Pentru mai multe informaţii despre competitie si ediţiile anterioare, puteţi accesa: www.henkel.ro

 

Henkel CEE, cu sediul în Viena, operează în peste 32 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi în Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenţi, produse de curăţenie şi cosmetice, fiind lider pe piaţa produselor cosmetice pentru păr, dar şi pe piaţa adezivilor şi pe segmentul de tratamente pentru suprafeţe. În 2011, Henkel CEE a raportat vânzări de 3,024 miliarde Euro şi un total de 9.200 de angajaţi.

Henkel opereaza la nivel global cu marci si tehnologii grupate in trei divizii:  Laundry & Home Care, Beauty Care si Adhesive Technologies. Companie fondata in 1876, Henkel detine in prezent pozitii de lider global atat pe pietele de bunuri de larg consum, cat si pe cele industriale, printre cele mai importante marci numarandu-se Persil, Schwarzkopf si Loctite. Henkel are cca 47,000 de angajati la nivel global si a inregistrat in anul fiscal 2012 vanzari de 16,510 miliarde euro si un profit operational ajustat de 2,335 miliarde euro. Actiunile preferentiale Henkel sunt listate la bursa germana DAX.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.