Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiile Unilever în domeniul sustenabilității pentru tinerii antreprenori

0

UNILEVER CAUTĂ NOI TINERI CU IDEI DE SOLUȚII SUSTENABILE CARE SĂ SCHIMBE LUMEA

Unilever oferă premii de peste 200.000 EUR  constând în ajutor financiar și mentoring, în parteneriat cu Institutul Cambridge pentru Leadership în Sustenabilitate și cu organizația Ashoka.

Plecând de la succesul înregistrat de competiția din 2013, Unilever îi invită din nou pe tineri să propună soluții practice și inovatoare pentru a răspunde unora dintre cele mai mari provocări din domeniul sustenabilității, în cadrul celei de-a doua ediții a Premiilor Unilever în domeniul sustenabilității pentru tinerii antreprenori.

LOGO_Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs 2014

200.000 EURO – mentoring și sprijin financiar

Unilever caută produse, servicii sau aplicații scalabile și sustenabile, care să reducă impactul asupra mediului, să îmbunătățească sănătatea și starea de bine sau să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ca urmare a unor schimbări ale practicilor curente sau a unor comportamente. Competiția este deschisă persoanelor sub 30 de ani.

Premiile sunt în valoare totală de 200.000 Euro, constând în suport financiar și mentorship personalizat pentru șapte tineri. Premiile sunt acordate în parteneriat cu Institutul Cambridge pentru Leadership în Sustenabilitate (Cambridge Institute for Sustainability Leadership) și cu platforma online Ashoka. Câștigătorul final va primi Premiul Alteței Sale Regale Prințul de Wales pentru Tinerii Antreprenori.

Cei șapte finaliști vor participa la un program de dezvoltare online, după care vor fi implicați într-un workshop de două zile, la Universitatea Cambridge. Aici vor primi sfaturi din partea specialiștilor în domeniu, care îi vor ajuta să își pună în practică ideile.

Înscrierea este deschisă, pe platforma online Ashoka Changemakers, care pune în legătură antreprenorii sociali din toată lumea, pentru a schimba idei și pentru a se inspira unii pe ceilalți. Platforma poate fi accesată la www.changemakers.com/sustliving2014.

Înscrierea în competiție este deschisă până la 1 august 2014, ora 12 am BST. Finaliștii vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie, urmând ca workshopul de la Cambridge și jurizarea finală să aibă loc în ianuarie 2015.

Anul trecut, peste 500 tineri antreprenori, din peste 90 de țări s-au înscris în competiție. 11 proiecte au venit de la tinerii antreprenori din România. Câștigătorul premiului de 50.000 EUR a fost Gamal Albinsaid, 24 de ani, din Indonezia, care a propus un proiect prin care deșeurile menajere pot fi valorificate și transformate în asigurări de sănătate pentru familiile cu venituri reduse. Acest model este implementat astăzi în comunitățile din Indonezia.

Comentând pe marginea premiilor, CEO-ul Unilever, Paul Polman, a spus: “Cred că tinerii pot găsi soluțiiile pentru provocările cu care se confruntă planeta, iar propunerile de anul trecut sunt o dovadă clară în acest sens. Tinerii vor reprezenta în curând 50% din populația țărilor în curs de dezvoltare, dar sunt 100% viitorul nostru, deci este esențial să îi implicăm în formarea unui stil de viață sustenabil și să investim în ideile lor.”

Polly Courtice, Director al Institutului Cambridge pentru Leadership în Sustenabilitate, a menționat: “Prima ediție a premiilor oferite de Unilever a evidențiat creativitatea, dinamismul și spiritul antreprenorial al tinerilor din toată lumea în soluționarea problemelor critice de sustenabilitate. Suntem încântați să sprijinim aceste premii și să încurajăm inovația și leadership-ul de care avem atâta nevoie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.