Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii de 5000 de euro pentru soluții de viitor la Future Youth Summit

0

Joi, 8 Aprilie 2021, au avut loc prezentările a 7 participanți din programul Future Youth Summit, un fellowship de 6 luni care a implicat peste 100 de tineri lideri din România, Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Serbia, Grecia, Bulgaria, Ungaria și Belarus. 2 echipe din România și Turcia au primit suport financiar de 5000 de euro pentru soluții antreprenoriale în artă, educație și agricultură.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alina Achim-Inayeh, Director Bucharest Office la German Marshall Fund; Bogdana Popa, CSR Communication la Kaufland Romania; Ionuț Stanimir, Director de Marketing & Comunicare al BCR și Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions.

Proiectele câștigătoare:

ArtLink | Bogdan Topârceanu – România, a primit un suport financiar de 3000 euro:

ArtLink reprezintă o soluție digitală concepută în timpul pandemiei COVID-19 prin care comunitatea internațională de artiști este susținută să păstreze legătura cu publicul său prin intermediul Realității Augmentate.

Future Youth Summit a fost o experiența de creștere foarte bine pusa la punct. Dimensiunea internațională a fost unul dintre aspectele cheie, ajutându-ne să înțelegem mai bine problemele globale, și nu doar locale la rezolvarea cărora putem contribui. Democratizăm și mai puternic acum accesul la artă și cultura prin intermediul ArtLink.” Bogdan Topârceanu, ArtLink

ConFarm | Elif Nisa Güler – Turcia, a primit un suport financiar de 2000 euro

ConFarm produce ferme ale viitorului folosind agricultura hidroponică în recipiente transparente speciale pentru a servi alimente proaspete și sănătoase oamenilor din orașele Turciei până în satele îndepărtate din Africa.

În timpul fellowship-ului FYS, am vorbit despre transformarea lumii într-un loc mai bun. Prin urmare, posibilitatea de a face schimb de idei cu oameni din multe țări diferite a făcut această călătorie mai semnificativă pentru mine. Sunt foarte fericită că am completat formularul de aplicație deoarece am crezut în visul ConFarm. Mulțumesc familiei FYS și colegilor mei de echipă Șeyma Alan și Erdem Canaz care a fost cu mine în această aventură.” Elif Niza Güler, ConFarm

Celelate proiecte selectate în finală au fost:

Social Hub: Work by Day, Play by Night | Dragoș Sassu – România

Un spațiu de coworking în timpul zilei și facilitarea unei experiențe de boardgames seara, într-un mediu construit în jurul autonomiei și autoservirii.

ARgora | România Elena Cobianu – România

Platformă de e-commerce cu imagini 3D și probare virtuală a produselor.

HARVest | Sarah Harvath – România

Dezvoltarea unei comunități a profesorilor în care să învețe cum să comunice în mod eficient prin videoclipuri captivante.

Rural relocation services | Stylianos Kavvadias – Grecia

Un serviciu de relocare pentru angajații care pot lucra remote în zonele rurale din Grecia, incluzând un pachet de servicii (găsirea școlii sau a casei, taxe, mutarea mobilierului, etc.)

3Rization | Tamar Abzianidze – Georgia

Proiectul intenționează să schimbe comportamentul social către problema gestionării deșeurilor, elaborând prima hartă a punctelor de reciclare din Georgia.

Future Youth Summit s-a desfășurat în perioada Octombrie 2020 – aprilie 2021 și a constat într-o serie de webinarii și workshop-uri cu teme ca viitorul muncii, economie digitală, impact social, foresight, schimbări sistemice, leadership sau organizare comunitară alături de peste 20 de experți internaționali.

Future Youth Summit este organizat de Social Innovation Solutions și susținut de The Black Sea Trust Fund, Kaufland România și BCR.

Future Youth Summit a dezvoltat acest Fellowship împreună cu Global Shapers Bucharest Hub, Social Impact Award International, SuperTeach, Vreau să fiu Antreprenor, Merito, Insights, American Councils, Educativa, Aspire Academy, Edison, Ashoka, National Youth Council of Moldova, ANOSR, Empower Her, Ardor, Scoala de Valori, Fundația Comunitară Oradea sau Enformation.

Social Innovation Solutions este o organizație care oferă consultanță și asistență pentru ONG-uri și corporații cu privire la impactul social, tendințele viitoare și inovația și gestionează o varietate de programe educaționale și competiții de afaceri precum Social Impact Award și Future Makers sau platforme de conversații precum Future Summit, Future Youth Summit sau Future Talks.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.