Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIERA: United Way Roundtable on Philanthropy

0

România a găzduit în premieră, în perioada 28-29 septembrie a.c., evenimentul United Way Roundtable on Philanthropy, care îi reunește în fiecare an pe cei mai importanți donatori și voluntari din lume ce contribuie la programele United Way – una dintre cele mai mari organizații non-profit la nivel mondial.

Deschiderea evenimentului a avut loc joi, 28 septembrie a.c., la București, în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

„De mai bine de zece ani, fundația românească United Way continuă să aibă un impact major în comunitățile defavorizate din țara noastră. Activitățile de binefacere pe care le inițiați sau sprijiniți în domenii precum educație, sănătate şi integrare socio-profesională contribuie la îmbunătățirea calității vieții a mii de oameni.  În tot acest timp, ați reușit să acordați șansa multor copii și tineri de a-și trăi viitorul frumos, exact așa cum și-l imaginează. Sunteți un model demn de urmat prin faptul că nu uitați să întoarceți o parte dintre beneficii către cei care se află în situații complicate. Generozitatea, bunăvoința și grija față de ceilalți sunt câteva însușiri esențiale care vă caracterizează.” – a transmis Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul deschiderii evenimentului.

The United Way Roundtable on Philanthropy este un forum în cadrul căruia filantropi de elită din întreaga lume se reunesc pentru a împărtăși idei și a dezvolta soluții viabile și durabile la marile probleme globale. Evenimentul de la București a reprezentat o oportunitate unică pentru comunitatea oamenilor de afaceri din România de a întâlni lideri în filantropie din întreaga lume, personalități influente la nivel mondial, care au atins succesul în afaceri și care au resursele și dorința de a promova spiritul carității și a se implica în comunitate.

”Ne bazăm pe parteneriatul cu liderii comunității de business din România și sperăm ca implicarea lor să fie un exemplu pentru toți cei care pot contribui la programele United Way, punându-și la dispoziție timpul, resursele și experiența, pentru a crea o comunitate mai bună. La United Way știm că nicio organizație nu poate rezolva problemele unei comunități de una singură și că este nevoie de fiecare dintre noi – fie că vorbim despre companii, oameni de afaceri, donatori individuali sau organizații – să ne implicăm pentru a crea o schimbare reală și durabilă.”– a declarat Cristina Damian, Directorul Executiv United Way Romania, la finalul evenimentului.

Discuțiile la Masa Rotundă United Way de la București au pus accentul pe diminuarea inegalității economice și sociale, prin îmbunătățirea accesului la educație, servicii de sănătate și venituri pentru un trai decent pentru toți membrii comunității, precum și pe modul în care donatorii individuali și companiile de succes pot contribui la rezolvarea problemelor din comunitate.

Printre vorbitorii la eveniment s-au numărat Brian Gallagher (Președinte și CEO al United Way Worldwide), Michael K. Hyde (Președinte și CEO al Western National Group – SUA și membru al United Way Ten Million Dollar Roundtable), Steven van Groningen, (CEO Raiffeisen Bank Romania), Theirry de Montbrial (Președintele Institutului Francez pentru Relații Internaționale), Andrei Mihai Pogonaru (Central European Financial Services), Machiel Salomons (Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați) și Taiye Selasi, autoarea best-sellerului Ghana Must Go.

Pentru participanții la United Way Roundtable on Philanthropy evenimentul a fost și o ocazie de a deveni membri ai Societății Alexis de Tocqueville. Înființată de United Way acum mai bine de 30 de ani, Societatea Tocqueville reunește cei mai generoși investitori, care acționează împreună ca un catalizator al schimbării în comunitate. La nivel internaţional, societatea Tocqueville numără peste 25.000 de membri.

Despre United Way

Având o rețea globală de 1.800 de organizații locale în peste 40 țări și reputația uneia dintre cele mai mari organizații non-profit din lume, United Way contribuie la îmbunătățirea a milioane de vieți în fiecare comunitate de pe glob, în fiecare zi, de aproape 130 de ani.

Ca parte a acestei rețele mondiale, din 2004, United Way România sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor în dificultate. UWRo lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din toate cele trei sectoare – companii, instituții publice și societate civilă – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

Prin programele desfășurate împreună cu partenerii săi, United Way sprijină anual peste 10.500 de copii, tineri, adulți și vârstnici în dificultate.

Detalii: https://www.unitedway.org

http://www.unitedway.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.